Limba română, întrebare adresată de petculescualexandru4, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text de minim 80de cuvinte în care să utilizezi trei perechi de sinonime, trei perechi de antonime și trei cuvinte aparținând aceluiași câmp lexical. Textul poate fi în proză sau în versuri.
Am nevoie de ajutor urgent!
Dau coroana la primul raspuns.
Am nevoie de acest referat pana la 8!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de targoviste44
3

Răspunsul tău conține un link sau o frază care i-ar putea deranja pe unii. Te rugăm să revizuiești răspunsul și să îl adaugi din nou.

(fraza era coro pi șniță)

Noi veneam la școală mereu la 8 ... fără ceva.

Primul care venea se așeza unde vrea el..., sau ea (aveam și 4 fete la noi în clasă, niște frumuseți...).

Regula aceasta nu o încălca nimeni, mai ales că primul care venea scria pe tablă trei cuvinte, iar al doilea trebuia să scrie și el trei sinonome ale celor trei cuvinte.

Nicu lu Scrobeală a scris o dată : școală, ivăr, catedrală.

Tocmai terminase de scris, foarte caligrafic, cu creta movulie, (așa era el cam pretențios), când iată că apăru Cocuța, (era suficient atât să-i zici), cam repezită în primele 2-3 ore de curs, când îi curgea rimelul până spre bărbie.

Ea a luat cu grație o cretă albă și s-a apucat de scris: lacrimă, cerc, crematoriu, apoi cu un șervețel portocaliu se tamponă rapid sub  

ochișorii ei verzulii.

Nicu, zis a lu Scrobeală se tot frământa să afle legătura, sinusul care-ar fi trecut la sinonim.

"Stop!!!" zise Cocuța, "au trecut cele 80 de secunde regulamentare."


targoviste44: deci, e o proză, realistică și școlărească, restul vine după ce deschizi și tu niște dicționare, te ajută fratele Google
petculescualexandru4: si unde sunt:trei perechi de sinonime, trei perechi de antonime și trei cuvinte aparținând aceluiași câmp lexical.
Alte întrebări interesante