Limba română, întrebare adresată de maximalexandru, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere cu expresii urmatoare(Nu este obligatoriu sa isi pastreze ordinea si intelesul!!Va rog cat ma repede!Dau coroana si multe puncte!
--"cardurile de cocoare insirandu-se in lung zbor"
--"parasit-au a lor cuiburi"
--"oaspeti caselor noastre"
--"cade o frunza rosie"
--"bruma argintie mi-a impodobit gradina"
--"toamna frunzele colinda"
--"vantul jalnic"
--"amurg de toamna"
--"pomii verzi"
--"a venit toamna "
--''umbra unui copac"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Elisabet1
0
gIntr.o zi am iesit afara cu prietenii mei afara. Noi am fost foarte fericiti ca a venit toamna. Afara era un amurg de toamna, noi ne.am jucat in frunzele care toamna colinda. Pomii verzi vor ramane fara coroana lor frumoasa. Noi ne.am obosit, si am mers in umbra unui copac. Dupa ce am stat zece minute, am mers sa ne plimbam putin. Am vazut ca si cardurile de cocoare insirandu-se in lung zbor. Prietenii mei au vazut ca pasarile parasit.au lor cuiburi. Am mers acasa la mine si am vazut ca bruma argintie mi.a impodobit gradina. In vantul jalnic cade o frunza rosie. Oaspetii caselor noaste au ajuns. Eu cu prietenii mei am mers in camera mea. Am sunat parintii lor si i.am intrebat daca îi lasa sa doarma la mine. Si i.a lasat. Apoi s.a facut seara si ne.am culcat.
Sper ca te.am ajutat! ;-))

maximalexandru: mersi..
maximalexandru: mai ajutat putin
Elisabet1: putin??!
Răspuns de Pictorita
1
Era o zi posomarata de toamna . Cardurile de cocoare insirandu-se in lung zbor , dansau jucause prin vazduh . Pomii verzi , sunt colorati in rosu si auriu .Vantul jalnic bate si dezlipeste frunzele de crengile copaciilor.
Eu , sedeam sub umbra unui copac si admiram peisajul amariu din fata .Prin fata mea ,cade cate o frunze rosie , ce creeaza un covor rosu ca pe un camp de lupta . Pasarile calatoare isi frecau aripile , pregatindu-se de zbor , in fata mea . Micile creaturi necuvantatoare,  parasit-au a lor cuiburi . Se vede ca a venit toamna . Amurgul de toamna s-a asternut mai devreme anul acesta .
Ma decisem ca in aceasta zi de toamna , sa colind strazile , cum toamna frunzele colinda . 
Cand ma pregateam sa plec , am avut parte de o surpriza . Prietenii mei m-a asteptau . Se pare ca de data asta ”oaspetii caselor noastre” nu erau niste pasari , ci erau prietenii mei . Inainte sa plec cu ei , arunc o ultima privire catre 
bruma argintie ce mi-a impodobit gradina si plec . 
Atmosfera linistita de toamna imi provoca resentimente cand ma plimbam . Dar , nu mi-a mai stat gandul la asta cand am mers in parc cu prietenii . Ne-am certat in leagana , ba pe tobogan , dar pana la urma am ajuns la niste compromisuri . 
Insa distractia a luat sfarsit cand a inceput sa ploua ... De ce tocmai in ziua noastre perfecta ?

maximalexandru: Iti multumesc foarte mult!
Pictorita: Cu plăcere :3 Eu îți mulțumesc pentru coroniță :33
Alte întrebări interesante