Limba română, întrebare adresată de usisusuususiijj, 8 ani în urmă

alcătuiți o compunere cu titlul în vacanță la bunici​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirunacrostina55
1

Răspuns:

In vacanta la bunici

In sfarsit a venit vara ,si suntem in vacanta ,putem merge la bunici ,la tara. Ne este atat de dor de ei , nu i-am mai vazut de la Paste .Ne-au promis ca la vara vom putea merge la ei.Eram asa ferici cand ne faceam bagajele sa stam o saptamana la bunici .

Am ajuns in sfarsit acasa la dumnealor.Bunicul ne astepta la poarta cu zambetul pe buze,in timp ce bunica era la bucatarie si scotea placinta noastra preferata din cuptor.Ne-am imbratisat cu bucurie bunicii pe care ii iubim foarte mult.Ne-am stabilit in camerele noastre,ne-am despachetat lucrurile ,dar s-a facut deja ora 18:00 , ne-am uitat impreuna cu bunicii la serialul nostru preferat.Eram asa de fericiti ca stateam la bunici incat nici nu ne-am dat seama ca am adormit.

A doua zi am l-am ajutat pe bunicul sa faca curat in atelier ,iar pe bunica sa croseteze. Sunt multe lucruri frumoase pe care la oras nu le poti face…Dar cum nu putem sta fara joaca ne-am imprietenit cu doua fetite care sunt vecine cu ai nostrii bunici . Cele doua Ema si Maria sunt surori gemene,chiar daca nu prea seamana.Ne-am dus cu ele la cules de mure , am gasit foarte multe…bunica stie o reteta foarte buna de dulceata .Of ! dar din nou s-a facut seara . Zilele in care mai puteam sta treceau foarte repede …dar,traiam totul foarte intens


usisusuususiijj: îți mulțumesc
mirunacrostina55: Cu plăcere
Răspuns de PuffyDoggye
0

                      In vacanta la bunici


Era vara.Soarele arzator stralucea vesel pe cer si ma mangaia usurel cu razele sale blade si calde.Vara abia incepuse,iar scoala se incheiase cu cateva zile inainte.Deodata,mama,vine la mine si ma intreaba:

-Puiule,ai vrea sa mergi pe la bunici,la tara?

-Desigur,mama!E asa frumos acolo!Abia astept sa ma joc cu Azorel,cainele bunicului,sa ii revad pe bunici, sa aud cantecul vesel al pasarelelor, sa alerg prin livada si cate multe alte lucruri minunate!


Chiar in ziua urmatoare,dis-de-dimineata,am si pornit spre bunici.Indata am ajuns la ei,iar indata ce i-am vazut,le-am sarit in bratele lor si apoi intr-o calda imbratisare.

Cele 3 luni in care am stat la bunici au fost cele mai minunate din viata mea.Dimineata,o ajutam pe bunica cu mancarea si la treburile din gospodarie,la amiaza ieseam cu bunicul la plimbare,prin livada,la pranz faceam un picnic in poiana lata de langa curte,iar pana seara ma jucam cu Azorel,alergand alaturi de el prin gradina,pe ulita,peste tot.


A fost cea mai frumoasa vacanta!!!



Sper ca am ajutat!!!Mult succes in continuare!!

Alte întrebări interesante