Limba română, întrebare adresată de mihaistoica410ox52dr, 8 ani în urmă

Alcătuiți o compunere de 10-15 rânduri în care sa va imaginati că va întâlniți cu Nica din Amintiri din copilărie și îi spuneți sa meargă la școală
VA ROG AJUTATI-MA !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancabucur
5
Era o zii calduroasa. Stateam cu mama pe prispa casei si am rugat-o sa-mi povesteasca de copilul acela din sat, Nica, care era foarte obraznic si nu voia sa mearga la scoala.
Mama mi-a povestit de peripetiile lui si cum i-au fost luate hainele cand era la scaldat. M-am gandit ca Nica facea rau ca nu se ducea la scoala. Plimbandu-ma, am vazut un copil ce fugea. Intr-o clipa se impiedica si ajunse la picioarele mele. L-am intrebat cum il cheama si mi-a spus ca Nica il porecleste lumea. Mi-am dat seama ca era copilul de care mi-a vorbit mama acasa. M-am prezentat politicos si i-am spus ca am auzit multe despre el. Spunandu-i l-am rugat sa mearga la scoala caci fara scoala, o sa ajunga sa pasca oile. I-am mai spus ca daca se va duce la scoala v-om fii colegi amandoi. Nica se gandii si pornii spre casa sa-i spuna mamei sale despre inscrierea la scoala.
Am fost foarte fericit/a ca am putut sa il conving sa mearga la scoala.

mihaistoica410ox52dr: Ms mult
Alte întrebări interesante