Limba română, întrebare adresată de MihaiBCR, 8 ani în urmă

Alcătuiți o compunere de minim 150 de cuvinte în care sa demonstrezi că textul : ( "Liniște" De " Stefan Octavian Iosif") să fie pastel ......... AJUTORRRRR DAU 54 de puncte

Liniște

Fantastic joacă rândunici zglobii
În cerul plin de umbră și lumină,
Și-i liniște adâncă în grădină,
Sub piersicii cu flori trandafirii...

Cu brațele sub cap, ce bine mi-i
Cum stau așa, în liniștea divină:
Pământu-i cald și cheamă la hodină,
Întocmai ca o mamă pe copii...

Pământ, bătrână gazdă primitoare
A tuturor trudiților din lume,
Ce bun ești tu în zilele cu soare!

Tu-i hodinești, i-adormi, îi legeni lin
La sânul tău, și nu-i întrebi de nume,
Nici unde merg, și nici de unde vin...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Pastelul este o specie a genului epic in care este prezentat un personaj ,prin intermediul caruia sunt transmise sentimentele eului liric contemplator.

În opinia mea ,opera literara Liniste de Stefan octavian apartine speciei pastel deoarece respecta toate trasaturile de formă si de continut ale acestuie.

În primul rând ,la fel cum pictorul se foloseste de paleta cromatica pentru a da expresie proprilor trairi creatorului pastelului se foloseste de limbajul poetic expresiv pentru a reda splendoritatea si calmul naturi cuprinse de farmecul linistii depline. De exemplu personificarea ”flori trandafiri” sugereaza comunitatea dintre eul liric si natura umanizata capabila sa reflecte trasaturi fintei poetice.Aceiasi idee este redactata si prin intermediul imagini vizuale ”cum stau asa” .De asemenea imaginea auditiva ”o cheamă la odihnă” sugereaza frumusetea si armonia totala a universului.

În al doilea rând, modul predominant de expunere este descrierea artistica ,prin intermediul careia eul liric contemplator isi transmite sentimentele generate de feeria naturi. În plus ,pe langa limbajul expresiv utilizat,se remarca prezenta grupului nominând substantiv-adjectiv care la nivelul stilistic formeaza epitetetul”pământul......cheamă ”.Pe lângă acestea ,verbele la timpul prezent sugereaza ideea de suspendare temporală ,dar si de peisaj proiectat in eternitate.

În concluzie ,prin toate argumentele mentionate ,opera literara Linistea de Stefan Octavian este pastel.

Coroană ? te rog!!!!!!!!


MihaiBCR: Mulțumesc, #RESPECT
Utilizator anonim: Yeee ,cu placere <3
Utilizator anonim: Să imi dai coroniță, te rogg
MihaiBCR: Cum îți dau?
Utilizator anonim: o sa iti apara acolo ,cu ” marcheaza ca cel mai bun răspuns”
Alte întrebări interesante