Limba română, întrebare adresată de maya2005p, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere descriptiva despre o duminica petrecuta cu familia in natura . ( Cat de lunga posibil ) .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ParkSohee
4
Imediat ce am ajuns in poiana, eu si sora mea mai mica am aranjat patura de picnic pe care urma sa ne asezam, iar mama si tata au inceput a despacheta bunatatile pregatite pentru pranzul in familie in cadrul naturii. Cantecul pasarilor purtat de briza de primavara era o adevarata incantare in timp ce ne delectam cu cele mai bune preparate ale mamei- cea mai buna bucatareasa vreodata! Tata, usor stangace, si-a scapat sandvisul pe iarba. In numai cateva clipe, zeci de furnici s-au adunat, formand o mica trupa de soldatei negri si harnici. In departare sora mea ne-a atras atentia asupra unei veverite care isi ingropa o ghinda, precum personajul meu preferat din Ice Age, Scrat. Insa cel mai frumos a fost sa observam apusul soarelui. Tot cerul devenise brusc o paleta de culori mirifice: portocaliu, roz, albastru inchis. Amurgul era superb.
Răspuns de candy123
3
Era o zi frumoasa de vara. Cerul era senin iar razele soarelui străluceau pe cer. Eu, împreuna cu familia mea ne-am gândit sa facem un picnic duminica aceasta la munte.
Când am ajuns acolo ne-am asezat lângă un râu. Bineînțeles ca ne-am băgat cu picioarele in el. Eu împreuna cu sora mea, Maria, și tatăl nostru am decis sa prindem câțiva peștișori, iar mama pregătea masa. Noi am prins 4 Pești, unul pentru fiecare. Acești peștișori erau pictați de apa cristalina, cu linii ușoare aurii. Langa era un izvor care le spunea povesti pietrelor. Mi-a plăcut ziua aceasta deoarece am petrecut mult timp împreuna.
Sper ca te-am ajutat! Coroana?
Alte întrebări interesante