Limba română, întrebare adresată de Crisaa123, 9 ani în urmă

Alcatuiti o descriere obiectiva a scolii in care studiati (10 randuri)
Plss.. Va roogg!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
0

Descrierea obiectivă reprezintă un text lipsit de afectivitate, astfel, mărcile subiectivității date de verbele și pronumele la persoana I nu se folosesc. Descrierea se concepe doar cu verbe și pronume la persoana I, arătând astfel detașarea afectivă a autorului și obiectivitate.

  Cuvintele se folosesc cu sensul lor propriu, de bază, iar figurile de stil și limbajul artisitc nu se folosesc.

  Școala reprezintă locul în care profesorii își desfășoară activitățile didactice și elevii învață de la aceștia mai multe materii de bază, precum limba și literatura română, matematica, limba engleză, fizică, geografie și mutle altele.

 Clădirea școlii mele este mare și roșie și cuprinde mai multe clase în care elevii învață. În clasa mea se găsesc bănci de lemn, scaune negre și moi, o tablă neagră/albă pe care se scrie lecția și o catedră la care stă profesorul.

  Pe lângă clase, școala mea are o sală de sport în care sunt efectuate orele de educație fizică și sport și vestiare unde copiii își pun echipamentul sportiv. De asemenea, biblioteca este un alt punct actractiv, având foarte multe cărți care sunt incluse în programa școlară, elevii având posibilitatea de a le împrumuta.

  Cancelaria este sala în care stau profesorii în timpul pauzelor și locul în care sunt ținute cataloagele.

   Totodată, în școală este și secretariatul, biroul directorului, biroul de contabilitate și laboaratoarele pentru materiile chimie, fizică și biologie unde sunt ținute materiale de specialitate.

   Școala în care învăț este un loc divers și conceput în așa fel încât profesorii și elevii să își desfășoare activitatea într-un mod cât mai eficient.

Alte întrebări interesante