Religie, întrebare adresată de delia5559, 8 ani în urmă

Alcatuiti un scurt eseu de 10-15 randuri pornind de la citatul: "Niciodata nu este prea tarziu sa ierti si sa iubesti din nou, nu oamenii sunt cei care ne dezamagesc in viata, ci asteptarile noastre de la ei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Atunci cand iubim, avem tendinta de a aseza persoana iubita pe piedestal si, implicit, sa avem asteptari mari de la ea, iar atunci cand aceasta ne raneste prin modul de a se comporta si nu se ridica la inaltimea asteptarilor noastre, ne simtim dezamagiti si iubirea incepe sa dispara.

Ne suparam, suferim si ne intrebam mereu " de ce s-a intamplat acest lucru ? " si " cu ce am gresit ? ". Suntem nervosi pe persoana respectiva si, uneori chiar pe noi. Nu mai vrem sa mai stim nimic de ea, o ignoram si o evitam.

Uneori, asteptam scuze, iar cand nu le primim, incepem chiar sa detestam omul pe care, candva l-am iubit. Orbiti de propria suferinta, nu ne gandim ca persoana care ne-a gresit atat a putut, atat a stiut sa faca, nu o iertam si evitam sa mai iubim, de frica altor dezamagiri la fel de dureroase.

Facand aceste lucruri gresim, deoarece iertand ne eliberam si, iubind, ne oferim o noua sansa de a fi fericiti pentru ca, la urma urmei, nu toti oamenii sunt la fel si nu toti ne vor dezamagi.

Totusi, trebuie sa avem grija ca niciodata sa nu avem asteptari prea mari de la cei din jurul nostru.

Alte întrebări interesante