Istorie, întrebare adresată de andrei33666, 8 ani în urmă

Alcătuiți un scurt eseu folosind următorii termeni: Criză Economică, Dioclețian, Tetrarhia, Constantin cel Mare, Edictul din Milan, Teodosius, 476 d.Hr, Imperiul Roman de Răsărit.
Barem: Câte 0,50 puncte pentru folosirea corectă a fiecărui termen

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgemirel
1

imperiul roman a cunoscut mai multe schimbari majore de-a lungul timpului

in timpul imparatului diocletin , datorita unei crize economice , a anarhiei militare s-a introdus tetrarhia in 293.  Imperiul a fost condus de doi auguști  și doi cezari . Însă, între ei, exista o ierarhie.

in timpul imparatului constantin cel mare a fost dat edictul de la milano (sau mediolanum) care permitea oficializarea crestinismului si scoaterea in afara legii a cultelor pagane in 313 .

Constantin cel Mare,cu scopul unificării populației oficializează creștinismul prin intermediul Edictului de la Milano (313) și construiește o nouă capitala (330) – Constantinopolul, care devine cel mai măreț oraș de pe mapa-mond timp de 1000 ani, iar Teodosius I împarte imperiul între fiii săi  în Imperiul Roman de Apus și de Răsărit (395). Procesele separatiste interprinse la nivel oficial (instraurarea tetrarhiei și împărțirea imperiului) deși aveau ca scop redresarea situației interne, au fost primii pași majori ce au dus la căderea Imperiului Roman.Prăbușirea Imperiului Roman se referă de fapt la prăbușirea Imperiului Roman de Apus în 476, sub atacurile barbarilor.

Alte întrebări interesante