Istorie, întrebare adresată de andrei33666, 8 ani în urmă

Am nevoie de un eseu scurt ASAP. Astea sunt detaliile:
Alcătuiți un scurt eseu folosind următorii termeni: Atena, Democrație, Solon, Ostracism, Sparta, Dracon, Pericle, model de educație.
Barem: Câte 0,50 puncte pentru folosirea corectă a fiecărui termen

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgemirel
1

In atena pana la aparitia democratiei in secolul 7 au fost mai multe forme de conducere monarhia aristocratia oligarhia . Primul conducător atenian numit arhonte a fost dracon . El a facut primele table ale legilor prin care le a ongradit puterea aristocratilor de aici denumirea de legi draconice. Al doilea a fost solon . El a inițiat o serie de reforme în favoarea poporului. A restabilit importanța Adunării Poporului, care deținea în acea epocă principala funcție de conducere în stat. Cel de al treilea a fost clistene care a inventat ostracismul o metoda prin care erau alungați unii cetateni : prin scrierea numelui lor pe un ciob de sticla numit ostrakon. Cel de al 5 lea a trait in secolul 5 si a fost pericle . Sec 5 e supranumit secolul lui pericle din cauza înfloririlor pe plan economic si cultural.

Atena si sparta cele mai importante doua polisuri din grecia s au aflat mereu in conflict din cauza diferentelor de mentalitati , amandoua dirind sa se impuna . Ca urmare, Modele de educatie ale celor două difera foarte mult cel spartan promovând mai mult dezvoltarea puterii iar cel atenian dezvoltarea cunoștințelor

Alte întrebări interesante