Limba română, întrebare adresată de YumekoJabami, 8 ani în urmă

Alcătuiți un text cu titlul ,,Puisorii" în care sa folosiți 4 pronume personale.
Subliniati-le! ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sabiangeorgiana
1

Răspuns:

Ai putea să faci o descriere!

Într-o dimineață sunt trezită de sunete vioaie și ascuțite! Somnoroasă ,cobor din pat și mă îndrept spre fereastră! Uitându- mă ,nedumerită observ o adunătură de bețe într-un copac! ,,Ce este oare" m-am întrebat! Dintr-o dată văd 3 căpșoare vineții care se ridică încet - încet din acel cuib! Erau niște puișori micuți care tocmai ieșiseră din ou și își încercau vocile! Fericită, am privit toată dimineața la acea minunăție! Între timp sosesc și părinții :o pasăre frumoasă și lucioasă se apropie de cuib însoțită de un păsăroi chipeș! Ei* au început să cânte triluri minunate ,iar alte păsări veneau curioase spre cuib! Ele* aduceau fel de fel de daruri! Eu* , atât de încântată nu doream să mă dezlipesc de geam! Eram așa de atrasă de mica reuniune a păsărilor!

Dintr-o dată mi-a venit o idee și am adus câteva bucăți de pâine pe care le-am așezat ușor pe pervaz!Pasarea mamă le observase!

Ea* se așează pe geam ciripește fericită și ia o bucată de pâine pe care a dus-o la cuib! Și așa , în fiecare dimineață admir pasarelele și le dăruiesc alimente!

Sper că te-am ajutat! Am încercat să văz un text cât mai creativ! Succes!


YumekoJabami: mulțumesc
sabiangeorgiana: Plăcerea e de partea mea! Mă mai poți contacta când ai nevoie de ajutor!
Alte întrebări interesante