Limba română, întrebare adresată de Victoriapepelea, 8 ani în urmă

Alcătuiți un text de o pagina prin care sa va exprimați uimirea si admiratie
pentru un fenomen al nature

Va rog urgent
Dar 10 stele va rog,va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de temungin
1

Răspuns:

Tornada

Tornada este o perturbație atmosferică violentă, de dimensiuni reduse, cu un caracter turbionar, sub aspectul unei coloane înguste care se rotește foarte repede sau al unei pâlnii întoarse care atinge nivelul solului.

Atunci când un curent de aer rece întâlnește o masă umedă de aer cald iau naștere niște nori negri enormi (numiti cumulonimbus).

Acești nori generează o furtună cu tunete, în care urcă aerul mai cald, creând un curent puternic. În partea superioară a furtunii, vânturi puternice încep să se învârtă tot mai rapid, formând un vârtej. Vârtejul se rotește în spirale din ce în ce mai strânse, mărindu-și viteza și înalțându-se spre nori după care coboară și lovește pământul cu violență.

Nu ai cum sa nu fi impresionat de acest fenomen al naturii. Îl admiri, dar în același timp te cuprinde și un sentiment de teama. Forța tornadeleor este devastatoare. Au exista tornade care au distrus orașe sau zone întregi locuite. Sunt oameni ce le urmăresc pentru a le filma sau a le fotografia forță și frumusețea. Ei își spun "vânătorii de tornade". Este o frumusețe brutala, sălbatică, dar și spectaculoasa. S-au făcut și filme despre tornade și sunt studiate cu atenție de oamenii de știință.

As încheia prin a va invita sa vedeți poze, filme sau documentare pentru a înțelege acest fenomen special al naturii!

Explicație:

Mai adaptezi sau mai tai dacă ceva ți se pare nepotrivit. Toate cele bune! Spor!

Alte întrebări interesante