Biologie, întrebare adresată de savidcipriaan6, 8 ani în urmă

Alege un muzeu de istorie naturala din alte tari ale lumii. Aduna informații și imagini despre acesta. Repuizează o fisa a muzeului ales.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de negaravaleriu8902
34
luvru paris Muzeul Luvru este unul dintre cele mai mari muzee din lume, cu peste 35.000 de lucrari gazduite intr-o cladire gigantica, avind o suprafata de aproape 20.000 metri patrati, fiind situat in apropiere de Sena. Piramida de sticla din afara Muzeului este o cladire memorabila, devenind deja un simbol al institutiei. Intre capodoperele expuse aici se numara si Mona Lisa de Leonardo da Vinci. 

Istoria muzeului incepe cu Philippe-Auguste, care a construit Luvru la sfarsitul secolului 6 ca fortareata la marginea orasului, pentru a proteja Parisul de invadatorii normanzi. Luvru a fost transformat in resedinta de Ludovic al 14 in secolul si a ramas palat timp de mai multe secole, devenind treptat si un muzeu pentru colectiile de arta ale regilor Frantei. De la sfirsitul secolului 19 a devenit muzeu pentru colectiile de arta, momentul nasterii Luvrului asa cum il stim astazi. Ulterior cladirea a fost extinsa cu diverse aripi si anexe. Regele Henric 4 a construit Grande Galerie, cu o lungime de aproape jumatate de kilometru, in epoca cea mai lunga cladire din lume. Ludovic al 13 a terminat Aripa Denon, iar Napoleon a adaugat o noua anexa in jurului lui 1850....
Alte întrebări interesante