Biologie, întrebare adresată de tudordavidmihail, 8 ani în urmă

Alegeti 2 alimente sănătoase pe care le consumati frecvent și documentați-vă cu privire la rolul lor nutritiv pls dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ule3629
2
După cum se vede, morcovii sunt o sursă importantă de vitamina A, vitamina K, fibre nutritive, potasiu, vitamina B6, vitamina C, niacină, viamina B1, acid pantotenic, fosfor, acid folic, vitamina E și vitamina B2. Conținutul de apă variază între 86-95%, iar o porție medie conține aproximativ 1% carbohidrați și o cantitate redusă de lipide și proteine.


Conform USDA, broccoli conține numeroase vitamine și minerale, cele mai abundente fiind vitamina C (antioxidant important pentru sistemul imunitar și sănătatea pielii), vitamina K (pentu coagularea sângelui și sănătatea oaselor), acid folic ( pentru funcționarea optimă a celulelor ș dezvoltarea țesuturilor), potasiu (mineral benefic pentru controlul presiunii sangvine și prevenirea bolilor cardiovasculare), fier etc. Broccoli este bogat și în glucozinolați, flavonoizi, acizi hidroxicinamici, sulforafane, indol-3-carbinol. Conține beta-caroten, un precursor al vitaminei A, cu rol antioxidant. În organism, antioxidanții reduc radicalii liberi care produc alterarea și îmbătrânirea prematură a celulelor. Este sărac în calorii, aducând un aport de 34 kcal. organismului.

tudordavidmihail: Ms mult.!Cum dau coroana ?
ule3629: astepti putin,nu ai pentru ce!
tudordavidmihail: Ok.inca odata ms
tudordavidmihail: cum adc indol-3-carbinol?
ule3629: tu poti transcrie ce intelegi nu tot eu am scris tot poate te va ajuta mai incolo
tudordavidmihail: Ok
Alte întrebări interesante