Matematică, întrebare adresată de Vladdd, 8 ani în urmă

Am atasat mai jos un exercitiu,ma intereseaza in special subpunctul c).Daca se poate o rezolvare scrisa
Nu raspundeti aiurea pentru puncte,exita report.Multumesc

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adrianalitcanu2018
4
.................................................
Anexe:

Vladdd: Multumesc mult de tot❤succesa proba de maine :D
Vladdd: Succes la*
Vladdd: Poti sa imi explici te rog de ce din diferentele alea rezulta ca cel mult o solutie e intreaga?
adrianalitcanu2018: Ti-am explicat prin mesaj in privat.
adrianalitcanu2018: Cred ca cel mai usor e sa iti arat pe cazuri..
adrianalitcanu2018: Sa presupunem prin absurd ca toate valorile acelea sunt numere intregi. Daca ar fi sa faci diferenta doua cate doua valori, ai obtine diferente numere intregi. Dar cand scoti (algebric) acele diferente, de fiecare data se obtine un numar din Q\Z, deci inseamna ca presupunerea este falsa si nu pot fi toate valorile numere intregi.
adrianalitcanu2018: Sa presupunem prin absurd ca doua valori sunt intregi si una nu. Daca ar fi sa faci diferenta doua cate doua valori, ai obtine o diferenta numar intreg si celelalte nu. Dar cand scoti (algebric) acele diferente, de fiecare data se obtine un numar din Q\Z, deci inseamna ca presupunerea este falsa si nu pot fi doua valori numere intregi.
adrianalitcanu2018: Mai raman doua cazuri. Cand un numar este intreg sau niciunul nu este intreg. Dintr-un numar intreg daca scazi un numar din Q\Z obtii un numar din Z\Q si la fel se intampla si la scaderea a doua numere din Z\Q. Cum diferentele acelea sunt 1/3,1/3 si 2/3 garanteaza aceste doua cazuri si concluzia ca cel mult o valoare este numar intreg.
Alte întrebări interesante