Informatică, întrebare adresată de Liftu, 9 ani în urmă

Am creat un document Notepad de tip HTML si nu stiu cum sa il fac public..( gen sa fie www.titlu.com sau ceva de genul)
Cum pot face asta?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andriesboss92
0
Pai pentru a face public documentul tau si sa aiba o adresa URL trebuie sa-l hostezi. Adica trebuie sa cauti o firma de hosting ( gazduire web ) ce-ti poate oferi un domeniu si host in schimbul unei anumite sume. Sau poti cauta site-uri care ofera domeniu + host gratuit si iti faci propriul site cu domeniul dat de site-ul respectiv.

Ti-as putea da niste site-uri de gazduire, dar ma tem sa nu fie considerat reclama sau chestii de genul

Răspuns de antonii
0
E destul de simplu. Daca vrei un domeniu TREBUIE sa-l cumperi(imi pare rau).Cam 2 ~10 dolari. Insa..surpriza...exista si domenii gratis(com,ro,ork si alte costa mult deci imi daca vrei free il ai fara com). Domeniul (singurul gratis) e .tk.Poti vedea pe net. Apoi ai nevoie de un host (pe care se vor afla fisierele tale). Daca vrei ca acestea sa fie accesibile non-stop ai nevoie de un host (gasesti pe net). Daca nu vrei sa fie non-stop si sa ai mai mult control iti poti transforma pc-ul de acasa intr-un server(cu xampp,wampp,etc.) dar vei avea nevoie si de un ip (extern) FIX deoarece domeniul inseamna de fapt ip-ul tau extern. Cand ti-l creezi(domeniul) va trebuie sa-l indrepti (point to..) catre ip-ul tau extern sau ip-ul hostului. Daca ip tau se schimba (cand ai serverul acasa) ..pa pa site (va trebuii sa-i dai update la domeniu). Acest lucru se poate rezolva cu un cont pe no-ip si cu un router bun (cu firmwareul dd-wrt care va detecta schimbarea ip-ul extern si va trimite o cerere de updatare catre site-ul no-ip pe care poti adauga domeniul tau tk ). Daca vrei sa folosesti un host public (precum 00webhost sau altele) atunci nu trebuie decat sa-i gasesti ip-ul extern (ti-l spun ei) si il 'conectezi' cu domeniul (.tk). Apoi pe pagina contului tau de pe host cauti FTP si acolo iti dai upload la fisierul tau (trebuie numit index.html sau default.html sau index.php /default.php pentru a fi gasit de server). Si gata!

Deci recap: ai nevoie de domeniu (tk e gratis)
                   ai nevoie de host :acasa/public . 
                             acasa-xampp/wamp/etc +no-ip+router cu dd-wrt (si cu port forward pt. a primii cererile celor care se conecteaza la routerul tau)
                              public:un host ca freehosting.uk /000webhost (trebuie sa-i gasesti ip-ul serverul/nameserverurile)
 
                   Apoi pe contul site-ului pe care ti-ai creat domeniul cauti undeva nameserver (sau ip forward daca server e acasa si ii pui ip-ul tau) si introduci nameserverile pe care le-ai gasit pe pagina hostului tau (sunt cam 4). Apoi upoadezi fisierul tau pe host folosind FTP. Si gata!
Alte întrebări interesante