Biologie, întrebare adresată de aliaconstantin17, 8 ani în urmă

Am nevoie de ajutor... Îmi trebuie cate 10 curiozități despre: caria dentară si cum se hrănesc șerpii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CameliaEL
2

Răspuns:

Hranirea serpilor

Categorie: Furaje / hrana animale

23 Iunie 2015

Hrana serpilorSerpii se haranesc aproape in totalitate cu hrana vie, cu sange cald sau cu sange rece. Sunt insa si specii care se preteaza si la hrana moarta, dar uscata si pe cat posibil incalzita inainte de administrare. Practic, orice animal suficient de mic pentru a putea fi inghitit este acceptat ca hrana daca aceasta este cunoscuta si a mai fost consumata in prealabil de sarpe, altfel ea poate fi refuzata sau acceptata dupa foarte multe incercari.

Procurarea hranei pentru serpi poate fi facuta de la magazine specializate sau de la crescatori de specii ce se preteaza pentru hrana acestora. Asfel, se pot procura soareci, sobolani, cobai, hamsteri, prumbei, pui de gaina, pesti, broaste, rame etc.

Adesea serpii, in conditiile schimbarii bruste a mediului lor de viata si in conditii total diferite de acesta, vor refuza hrana o perioada mai scurta sau mai lunga de timp, dupa care, treptat, se vor obisnui cu noile conditii si vor accepta sa consume cate putin, intr-un interval ceva mai lung pana cand vor fi capabili sa se hraneasca. De aceea, este bine sa cunoastem exact cu ce se hraneste in libertate si in ce conditii traieste, pentru ca perioada de acomodare sa fie cat mai scurta. Succesul cresterii serpilor in captivitate depinde in mare masura de capacitatea noastra de a-i stimula si determina sa se hraneasca regulat si chiar sa se inmultesca.

In unele situatii, exemplarele recent achizitionate sau capturate, refuza sistematic hrana, refuz care poate dura zile, luni si chiar ani. Se recomanda sa nu tinem mai multi indivizi intr-un terariu cu dimensiuni reduse, deoarece stresul le pune in pericol viata si, in general, ei sau o parte din ei refuza hrana. Pentru a evita sau scurta perioada de "greva'' foamei este necesar sa cunoastem si sa respectam cateva reguli foarte punctuale, in corespondenta directa cu pretentiile speciei.

In momentul achizitionarii unui sarpe, vom avea grija ca acesta sa nu fie bolnav, sa urmarim cum acesta se hraneste la vechiul proprietar si sa nu prezinte rani pe suprafata corpului. Deci vom solicita proprietarului sa ne faca o demonstratie de hranire a sarpelui. In cazul unui terariu amenajat necorespunzator, el poate deveni un factor de stres care poate declansa refuzul de hrana sau chiar aparitia unor boli pe seama slabirii organismului. Preferintele fata de hrana nu sunt identice la toti serpii, ci ele variaza de la o specie la alta, dar si in functie de varsta. Astfel, unele specii prefera soarecii si sobolanii, pe cand altele se hranesc cu pesti sau soparle. Sarpele de alun de exemplu consuma in ambele stadii de varsta soparle si serpi tineri, in timp ce serpii de casa si de apa se hranesc cu tritoni, broaste si pesti.

Alegerea hranei este un factor esential pentru cresterea in captivitate si trebuie bine cunoscut si supravegheat. In cazul administrarii rozatoarelor vii, trebuie sa fim atenti si sa supraveghem comportamentul serpilor. Daca sarpele nu a aratat imediat interes pentru soarecele sau sobolanul introdus in terariu si nu-l omoara imediat, este indicat sa-l scoatem afara pentru a nu rani eventual sarpele. O hranire exclusiva cu soareci albi este mai putin recomandata, deoarece duce la slabirea serpilor si chiar o imbolnavire a lor, avand in vedere valoarea biologica a soarecilor de laborator, mult mai redusa comparativ cu cea a soarecilor din mediul natural. Apetitul serpilor este mai ridicat la temperaturi intre 23-28 °C, aspect pe care trebuie sa-l avem in vedere atunci cand intentionam sa-l hranim. Pentru hranirea serpilor vom alege animale vioaie, active, pentru a starni cat mai repede atentia si dorinta acestora de a se hrani.

Dupa achizitionare, in primele doua saptamani sarpele va fi deranjat cat mai putin si numai atunci cand i se va administra hrana, iar daca nu va fi interesat de ea, va fi scoasa si reintrodusa dupa 2-3 zile. La speciile care admit hrana moarta, aceasta trebuie atent pregatita pentru a fi consumata de sarpe. Se pune intrebarea cat de des trebuie administrata hrana la serpi?

La puii de serpi, administrarea hranei se face la intervale de 5-7 zile, pe cand la serpii adulti, in functie de talie administrarea hranei se face la interval de 14-28 de zile, dar cu hrana suficienta si de calitate. Este necesar sa le dam cantitati usor mai reduse decat cele pe care eventual le-ar consuma. O hranire abundenta are repercursiuni negative asupra sanatatii si activitatii de reproductie. Dupa consumare hranei serpii se retrag in zone mai ferite, pentru a digera hrana. Deranjarea sarpelui in aceasta perioada sau variatii ale temperaturii conduc la o digerare incompleta, redusa, iar uneori la regurgitarea hranei din cauza stresului. Refuzul de hrana poate avea mai multe cauze. pana nu depun oualele. Sarpele nu este hranit in perioada de hibernare.

Explicație:

Deoarece asa este viata lui

Răspuns de Ani321x
4

Răspuns: La caria dentară

1. Controlul stomatologic de minimum 2 ori/an este imperios pt. sănătatea ta dentară.

2. Un tratament pt. durerile de dinți care se practică în Evul Mediu contă în a săruta un măgar.

3. Cumpărăm doar 16 m de ață dentară într-un an. Ar trebui să folosim 112 m.

4. Un sfert din adulții din SUA și-au pierdut dinții.

5. Smaltul dinților este cea mai dură parte a corpului uman.

6. Dinții cresc încă de când ne aflăm în stadiul de fetus.

7. Oamenii preferă mai mult periuțele de dinți de culoare albastră decât cele de culoare roșie.

8. Sunt numite masele de minte deoarece acestea apar când ești mai în vârstă și mai înțelept.

9. Într-o viață, noi producem 380.000 de litri de salivă care ajută la prevenirea cariilor dentare.

10. Cariile dentare sunt pe locul doi pe lista cu cele mai frecvente boli, după gripă.

Răspuns la cum se hrănesc șerpii

1. Cele mai multe specii de șerpi au un singur plămân.

2. Rinichii șerpilor sunt așezați nu unul lângă altul.

3. Șerpii nu au picioare.

4. Șerpii masculi au două organe copulatoare.

5. Șerpii nu pot să își închidă ochii.

6. Șerpii pot fi mulși.

7. Nu există șerpi vegetarieni.

8. Șerpii nu își mestecă mâncarea, nici nu rup din ea.

9. Procesul de digestie consumă atât de multă energie, încât șarpele care-și mistuie e amorțit și greoi, aproape imobil.

10. În India există un festival dedicat șerpilor.

Explicație:


aliaconstantin17: La șerpi aveam nevoie de "cum se hrănesc" dar mulțumesc mult pentru răspuns
aliaconstantin17: Iar la dinți "caria dentară" dar mulțumesc oricum
Ani321x: Scuze că răspunsurile nu sunt după cum vă doriți.... Dar tot cu plăcere
Alte întrebări interesante