Am nevoie de ajutor la exercițiul acesta.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
17-12√2 = a
a= √lung din (17-12√2)
a= √lung din (2√2)²-2•2√2•3+3²
a= √lung din (2√2-3)²
Aici am restrâns folosind folosit formula a²-2•a•b+b² = (a-b)²
=>
a= |2√2-3|
a= 2√2-3
a² = 17-12√2 pt că, Verificare:
(2√2-3)² =
= (2√2)²-2•2√2•3+3² =
= 8-12√2+9 =
= 17-12√2
Numărul căutat, adică a, este 2√2-3. Nu cred că îl poți scrie sub altă formă, deci îl lăsăm așa.
Dacă nu ai înțeles ce am scris ai și în poză rezolvarea... Succes și toate cele bune!!
a= √lung din (17-12√2)
a= √lung din (2√2)²-2•2√2•3+3²
a= √lung din (2√2-3)²
Aici am restrâns folosind folosit formula a²-2•a•b+b² = (a-b)²
=>
a= |2√2-3|
a= 2√2-3
a² = 17-12√2 pt că, Verificare:
(2√2-3)² =
= (2√2)²-2•2√2•3+3² =
= 8-12√2+9 =
= 17-12√2
Numărul căutat, adică a, este 2√2-3. Nu cred că îl poți scrie sub altă formă, deci îl lăsăm așa.
Dacă nu ai înțeles ce am scris ai și în poză rezolvarea... Succes și toate cele bune!!
Anexe:
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă