Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de wanik5sa, 8 ani în urmă

Am nevoie de ajutor urgent numai 4,5 si b-ul

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ari2424
0

Răspuns:

4. Pe autor îl încearcă sentimentul de dor și fericire .

" [...]mi-e dor de tine [...]"

"[...] sunt fericit [...]"

5. Relația dintre emițător și destinatar este una de prietenie,desi destinatarul încearcă timid sa-i ofere sfaturi despre cum ar trebui sa isi deschida sufletul ,spiritual , acesta îi asteapta intoarcerea cu dor si cu bratele deschide si cu multa caldura .

"[...] deschide-te [ ...] climatului spiritual [...] ".

"[...]iti voi astepta intoarcerea [...] cu calda prietenie".

B.

Încă din copilarie,de la prima călătorie în afara spațiului personal , la întoarcerea acasă ,visăm timp îndelungat la meleagurile străine pe care le-am cutreierat , inspirandu-ne din acestea sau dorindu-ne să ne reîntoarcem .

În opinia mea,oamenii lasă câte o bucată din ei în fiecare loc care i-a facut să se simtă bine , plantând în sufletul lor dorința de a vizita mai multe locuri noi .

În primul rand , o călătorie în locuri depărtate de casă ne pot ajuta în schimbarea mentalității, a felului de a fi , având în vedere că în orice tărâm străin întâlnim o atmosfera aparte și culturi diferite . Un bun exemplu, întâlnim în fragmentul drept suport " Epistolar , Editat de Gabriel Liiceanu " , unde observăm cum în scrisoarea trimisă prietenul lui ,Andrei , îl sfătuiește pe acesta să guste din toate plăcerile pe care i le poate oferi un loc nou .

" [...] deschide-te larg [...] atmosferei,climatului spiritual [...] din care se poate învața atât de mult."

În al doilea rând ,unele locuri vizitate ne pot afecta sufletește în asemenea măsură încât toată taiectoria noastră personala poate fi schimbată dramatic . Un bun exemplu ,găsim în poemul " Luceafărul" de Mihai Eminescu , unde ne amintim de Luceafăr care se smulge din sfera sa de dragul pământenei Cătălina și este capabil chiar sa ceară Demiurgului sa-l dezlege de nemurire pentru a putea locui pe pământ de dragul fetei .

În concluzie , lumea este plină de locuri mirifice care ne fac să ne gândim cu drag și dor la ele, influnțându-ne destinul si inspirandu-ne in viața personală .

Alte întrebări interesante