Biologie, întrebare adresată de Anass15132, 8 ani în urmă

Am nevoie de o compunere cu titlul,,De ce am nevoie de odihnă" va roggg ajutatima ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ella392
3
De ce avem nevoie de odihnă

Odihna este un lucru esențial vieții, deoarece ne ajuta sa ne concentrăm pe timpul zilei și ne face mai activi. Creierul nostru se odihnește și tine informatiile mai mult și mai bine, benefic pentru noi fiind asta.
Dacă nu ne odihnim, multe lucruri se pierd, cum ar fi concentrarea, energia și rapiditatea. Suntem obositi si în timpul zilei putem fi foarte inactivi. Suntem ca niște zombie în realitate, mai exact.
Tot un lucru ciudat este ca noi ne obișnuim fără somn o perioadă de timp, iar seara ne simțim mai activi și noaptea nu ne ia somnul. Acestea sunt cauzate de creier, care își face un anumit program în care să muncească și alt program în care să se odihnească. Depinzând de perioadele noastre de somn, creierul se odihnește. Daca nu ne odihnim, există sanse să nu mai adormim noaptea si sa fim foarte extenuați..
Și când pur și simplu luăm o pauză de la teme, stăm în pat sau ne uitam la televizor, creierul nostru se odihnește. Acest lucru este bun pentru noi, deoarece dacă nu ai putut dormi intr-o noapte, poti sa te odihnești puțin și vei avea energie cât pentru câteva ore.
Însă, dacă nu ne odihnim în niciun fel, intram într-o stare în care adormim fără sa ne dăm seama sau chiar cu ochii deschiși. Este o fază în care creierul pur și simplu cedează și supune corpul la odihnă. Asta poate dauna omului, ținând cont ca pierde foarte multă energie și timp, deoarece aceste faze pot dura minute sau ore sau chiar zile, luni..
În concluzie, somnul e benefic corpului.



(Sper ca te ajuta, scuze ca e lung)

Anass15132: Mersi mult de tot ❤️❤️❤️❤️❤️
Ella392: cu placere! imi spui daca vrei sa o modific cumva
Anass15132: e foarte bine asa cum e ❤️
Alte întrebări interesante