Limba română, întrebare adresată de AnaMary350, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compunere Cum mi-am petrecut Craciunul...
Va rog cat mai repede, dau ce vreti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suhariudavid
2
ana acum 6 ani, toatele zilele de Craciun (nu-mi amintesc de vreo exceptie, desi poate a existat) le-am petrecut la bunicii mei din partea lui tata. Mereu (indiferent de varsta pe care o aveam la momentul respectiv) ma minunam cat de atent impodobea bunicul meu casa si toate astea numai ca sa ne bucuram noi. Si de cate ori ajungeam, i se lumina fata si se bucura sincer de prezenta noastra acolo in acea zi si facea tot posibilul sa ne simtim nemaipomenit. Pentru mine asta e Craciunul!

Azi se implinesc 6 ani de cand bunicul meu nu mai e (iar peste 16 zile se fac tot 6 ani de cand bunica mea nu mai e - dupa o viata petrecuta impreuna, nu au putut trai unul fara celelalt, iar bunica mea nu a stiut sa traiasca fara el si la mai putin de 2 saptamani de la moartea lui, s-a dus si ea) si pentru mine sarbatorile n-au mai avut niciodata acelasi farmec pentru ca-mi lipsesc ei.

Iar dupa ce-a murit tata, n-am mai facut niciodata bradul (nu stiu daca e neaparat ceva trist, e doar ceva de simt insa stiu ca in timp se va rezolva si asta), insa cand eram eu mica, in fiecare an, tata imi aducea brazi uriasi - de cate ori am zgariat tavanul nici eu nu mai stiu. Impodobeam amandoi bradul (am niste globuri superbe - unele din ele de cand erau parintii mei mici) si la final o chemam pe mama si ea punea instalatia in pom (imi amintesc si acum ca aveam o instalatie de pom sub forma de lumanarele albe superba).

Ma consider un om norocos ca i-am avut pe bunicii mei (macar pe unii dintre ei) langa mine pana la 25 de ani si am avut niste bunici nemaipomeniti. Nu stiu ce amintiri aveti voi despre bunicii vostri, insa eu am avut cel mai bun bunic din lume si i-am spus asta de nenumarate ori. Cat timp a trait bunicul meu, eu am avut sentimentul ca si la capat de lume daca as fi fost si as fi avut nevoie de el, ar fi mers si pe jos mii de kilometri si ar fi infruntat orice ca sa ajunga la mine - asta e dragostea pe care mi-a oferit-o mie bunicul meu si pe care si eu am reusit sa i-o dau inapoi.

Pentru mine asta reprezinta Craciunul! Dragostea care ne leaga si ne face sa fim mai buni si sa ne bucuram unii de altii!

AnaMary350: Mersi mult, te iub...
suhariudavid: Si eu <3 Ideea e ca nu am facut altceva decat sa copiez de pe internet. Tot prietenul nostru roamane Google :)
AnaMary350: oricum imi place mult, eu nu am gasit
suhariudavid: heh :) :*
Alte întrebări interesante