Limba română, întrebare adresată de andreineagu2015, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compunere de 10-15 rânduri cu sfârșitul,,a lăsat înurmă şuierul biciuitor al ploii care ne ducea ggândurile...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

   Ploaia

   O pacla neagra si deasa s-a lasat peste intreaga natura.Soarele rosu ca focul s-a ascuns de dupa norii grei ,plumburii si plini de apa.
Pasarile cerului au fugit din calea urgiei care se abate peste tot tinutul.Tobe uriase scot sunete macabre ,bubuituri ,trasnete semn ca vine furtuna.Cerul este luminat de fulgere infricosatoare.
vietuitoarele pamantului fug sa se adaposteasca.Copacii fac fata cu greu vantului care sufla nervos si cu putere.Ploua cu lacrimi mari si dese.In scurt timp ploaia lina se transforma intr-un ropot zgomotos.Apa se aduna cu repeziciune formand balti uriase.Plantele se bucura de apa dar sunt infricosate de fulgere si tunete.
Deodata totul s-a linistit ,asa cum a inceput asa s-a sfarsit furtuna ,brusc dar a lasat in urma suierul biciuitor al ploii care ne duce gandurile departe inspre lumi necunoscute dar frumoase.

Răspuns de Utilizator anonim
0
Zori ...

Lumină de pace şi de odihnită. Trup frânt, dar soare destul cât să aline fiecare părticică de trup încercată. Noaptea în a sa felie de lună, mângâind om şi pământ, a bătut la fereastră şi praf din a sa vrajă a lăsat şi somn.
Acum, zori. Acum, pas spre zi plină cu ceea ce trebuie împlinit şi gând proaspăt ca şi ploaia care începe să stropească pământul ...
Plouă uşor balsam peste viaţă. Ploaia unge trupuri, arbori şi caldarâm. Privesc fericită binecuvântarea de apă. E curată ca şi sufletul unui copil. E caldă ca şi slova ce te învaţă să fii. E frumoasă ca un zâmbet de moş cocoloş care-ţi mai las-o poveste. Ploaia ...
Cer şi pământ râd sub stropii ce par a scrie frumoasă poveste sau cântec de septembrie. Şi aşa pentru a împlini minunea unei impecabile dimineţi apare curcubeul  în formă şi culori clare salutându-ne: ,, sănătoşi, să fiţi! ".
Şi ropot a prins iute. Ropot de răpciune în arome peste trupuri grăbite, arbori bâtrăni şi caldarâmuri curăţite.
Şi ziua se arată frumoasă, prea frumoasă lăsând în urmă şuierul biciuitor al ploii care ducea gândurile spre minunea de cearcăne arătată în zori.

Alte întrebări interesante