Limba română, întrebare adresată de Egirl1, 8 ani în urmă

Am nevoie de o compunere de min 30 de rânduri despre o aventură pe mare!
Vă rog e urgent !!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
5
Odata cu venirea toamnei, marea incepea sa fie nelinistita si valurile sa devina mai mari si mai amenintatoare.
Priveam in zare si stiam ca o furtuna va veni in curand. Vantul devenea mai aspru, iar marinarii juniori eliberau puntea, ducant lucrurile importante in cabine. Tineam carma cu putere, iar unul dim ucenici imi spuse:
-Domnule, nu cred ca vine o furtuna adevarata.
-Ce spui tu, Marine? Recunosc furtunile de atatia ani si nu mi-a fost dat sa greses! Crezi ca am imbatranit?!
-Nu, capitane, dar am auzit ca prin zona aceasta, pe Marea Rosie, exista fantoma unui pirat periculos care adesea schimba vremea, pentru a prinde corabii cu multe bogatii si provizii, ca a noastra. Eu zic sa pregatim tunurile!
-Ma invoiesc, pregateste armele si tunurile, iar daca n-ai dreptate....
Stia ce voiam sa spun si n-am mai continuat. Am asteptat furtuna, fara sa cred im povestile sale. Furtuna era puternica, iar de nicaieri, a aparut o corabie uriasa, veche de sute de ani, care se indrepta amenintator spre noi, asemenea furtunii. M-am uitat prin binoclu si am vazut pe punte un pirat inalt, robust, cu o barba lunga si neagra, care zambea viclean. Ne-am pregatit de lupta. Lupta a fost grea, iar in final, datorita armelor din belsug si a marinatilor luptatori am invins corabia veche, care a disparut ca prin minune cand a fost invinsa. Vremea s-a imbunatatit de asemenea, odata cu disparitia vasului.
I-am cerut scuze ucenicului pentru ca nu m-am increzut in vorbele sale si mi-am dat seama ca pe mare pot aparea fel si fel de aventuri, chiar si legendare.

Egirl1: Mulțumesc !!!!!!
Farben: Cu drag :)
Alte întrebări interesante