Limba română, întrebare adresată de Jessica501, 8 ani în urmă

Am nevoie de o compunere despre scoala... sa fie de maxim 30 de rânduri...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Chris02Junior
7
                  Scoala mea
               ---------------------
  Eram la gradinita si mi se povestea despre scoala. Nu prea intelegeam eu mare lucru atunci, dar eram curios sa vad cum este la scoala, marturisesc.
  Langa gradinita mea era si o scoala si-i vedeam, in fiecare zi pe elevii care mergeau la scoala acolo. 
  Erau intotdeauna veseli si-mi doream sa fiu si eu printre ei.
  Timpul gradinitei a trecut si am inceput scoala.
  La inceput a fost ceva mai greu, un ritm mai avansat decat la gradi, dar cu timpul, m-am obisnuit si a inceput sa-mi placa din ce in ce mai mult.
  Prin clasa a III-a, mi-am dat seama, de fapt, de insemnatatea scolii in viata fiecarui individ, si de faptul ca fara scoala nu poti ajunge la o deplinatate in viata, orice directie ti-ai alege.
  Acum sunt adolescent si ma gandesc cu mult drag la profesorii pe care i-am avut in anii anteriori si care si-au dat toata silinta sa ne insufle dorinta de a invata, de a fi mai buni, de a cunoaste lumea in care traim. 
  Le port o amintire vesnica si ma gandesc intotdeauna cu mare dragoste la anii petrecuti in scoala.
  Scoala formeaza omul, orice nivel ar avea ea si nici o scoala nu poate fi ignorata, oricare atr fi fost nivelul ei, in formarea unui om cultivat in orice directie: literatura, matematica, desen, muzica, geografie, chimie, fizica, biologie, anatomie, s.a.m.d.
  Bunicul mi-a spus un vechi proverb, care suna asa "scoala-l face pe om", proverb pe care eu nu l-am inteles decat atunci cand am ajuns prin clasa a VIII-a sau a IX-a, adica scoala il cizeleaza pe om ca si cum o piatra ascutita, pornita din varful muntelui, de la izvorul unui paraias si luata la vale pe cursul apei, la vale, este slefuita de-a lungul calatoriei ei catre ses, asa cum si scoala cizeleaza oamenii.


Jessica501: Multumesc mult!
Jessica501: Este foarte frumoasă compunerea ta , însă eu am dat deja coroana...
Jessica501: Înainte de răspunsul tău...
Alte întrebări interesante