Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compunere/eseu de o pagina A4 cu titlul "Viata noastra fara bacterii"
Va rog frumos.Multumesc.
Hello ma ajuta careva???

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alfas
4
Bacteriile joaca un rol deosebit in existenta planetei noastre. Sunt implicate in toate procesele biologice care ne afecteaza in mod direct sau indirect. Unele au un efect pozitiv asupra oamenilor, altele au un efect negativ.
Bacteriile sunt implicate in circuitul tuturor elementelor din natura, fie ca vorbim de macroelemente (azot, carbon, etc) sau microelemente (bor, zinc). 
Bacteriile sunt utilizate la obtinerea diverselor produse alimentare din lapte (iaurt, branza, unt, sana etc) sau carne.
Ele sunt implicate in degradarea materiei organice moarte (plante, animale), dar in acelasi tipm si in sinteza unor produsi importanti ptr economia umana sau pentru medicina. Stiai ca antibioticele care reprezinta ultima linie de aparare impotrica unor bacterii patogene (ex tuberculoza) pentru om sunt sintetizate tot de bacterii?
In sens negativ asupra sanatatii umane actioneaza numeroase specii bacteriene, dar mai periculoase sunt cele care elibereaza toxine care ne pun viata in pericol. As aminti aici doar botulina eliberata de Clostridium botulinum care poate fi fatala. Alte bacterii produc boli la om (pneumonie) si animale.
Alte întrebări interesante