Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

am nevoie de o compunere pentru clasa 2 bradul.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de duckduck4147
1
Pădurea este unul dintre cele mai de preţ lucruri pe care îl au oamenii. Fără oxigenul pe care copacii din păduri îl produc, omul nu ar putea supravieţui. Din acest motiv pădurea mai este numită şi aurul verde.

Dintre toţi arborii care cresc în păduri, o atenţie deosebită i s-a acorat bradului. Ca simbol, bradul întruchipează veşnicia, rezistenţa şi capacitatea de a creşte în orice condiţii. Bradul, cu crengile mereu verzi, pe lângă aspectul decorativ şi utilitatea ca generator de oxigen, a fost de-a lungul timpului prezent într-o serie de evenimente importante pentru viaţa omului. Astfel, cu crengile bradului se împodobesc carul şi porţile mirilor, iar în timpul sărbătorilor de iarnă bradul este prezent împodobit în fiecare casă, fiind un simbol al belşugului şi al inocenţei. 
În vechime romanii foloseau bradul pentru a orna casele în timpul solstiţiului de iarnă. Tot din vremuri imemoriale s-a păstrat în anumite zone din România şi celebrarea bradului în ajunul nunţii, la casa miresei. În timpul sărbătorii este cântată şi este jucată hora intitulată "Bradul".

În toată istoria umanităţii bradul s-a dovedit a fi şi un bun ajutor în ceea ce priveşte construcţia caselor şi a produselor mobiliere. O altă întrebuinţare a bradului este şi în domeniul farmaceutic: din frunzele şi semninţele acestuia se produc diferite preparate medicamentoase.

Dar poate cea mai importantă utilizare a bradului, vie în conştiinţa oamenilor, în special a ortodocşilor, este în celebrarea Crăciunului. În zilele de decembrie copii şi părinţii sărbătoresc iarna şi naşterea lui Isus Cristos în jurul bradului. Astăzi, practic sărbătorile de iarnă nu pot fi imagine fără prezenţa unui brad. Mirosul specific de proaspăt, globurile şi luminiţele fac din brad un element cu care se identifică însăşi iarna, sărbătoarea, bunăstarea, bucuria şi ideea de a oferi cadouri.
Răspuns de tycoon21
2
      Într-o zi frumoasă de iarnă eu împreună cu familia mea am împodobit bradul.
      Am început să îi punem globulețele cele colorate,ghirlandele,beteala și decorațiunile făcute de mînuțele noastre dibace.Cînd era gata era foarte frumos și parcă era ca un brad din povești ce strălucea foarte frumos.
    Acel moment plin de fericire nu l-am uitat niciodată și eram convinsă că anul viitor avea să fie la fel de fericit.
Alte întrebări interesante