Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

am nevoie de o compunere ,,Toamna in satul meu" va rog mult dau corinita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NACCD
38
Toamna e pe cale sa se aseze si sasi astearna plapuma. Copacii ingalbenesc sisi pierd hainele. Devine tot mai rece si mai posomorat. Oamenii muncesc si incearca sa nu observe plecarea verii . Unii se bucura cu venirea tomnii, altii mai putin. De exemplu copii , care stau suparati prin case , care se pregatesc de scoala , care se joaca cat mai pot afara cu prietenii!
Cam asa soseste toamna in satul meu!

pisulini11: Da
pisulini11: Paa!Noapte buna!
pisulini11: Bine.Paaa
pisulini11: Da.Hai ca fug.Trebuie sa ma culc ca maine avem scoala.
Răspuns de Magda11011011011011
25
Toamna in satul meu
       Pe pamintul satului,care pina acum era acoperit cu o manta verde de iarba,vede c smaraldul ei mii de floricele acum se zareste un covor uscat de frunze colorate care se desprind de pe crengutele copacilor si plutesc lenes formand uriasul covor al toamnei.
         Incepe ploaia,bate vantul,se poate auzi din departarea vazduhului glasul ragusit al toamnei care sopteste ,,Iata-ma-nsfarsit aici'',pasarile pleaca in imense stoluri spre alte zari indepartate ducand triulurile si bucuria satului cu ele si lasand in urma o pustietate cucerita de toamna.
         Asa este toamna in satul meu,cu lautarii plecati si fara frumusetile vesele ale verii ,satul pare un loc stramosesc peste care au trecu sute de ani de uitare.
Alte întrebări interesante