Limba română, întrebare adresată de aimCumaniok, 8 ani în urmă

Am nevoie de Rezumat la capitolul 9 din "Hronicul Și Cântecul Vârstelor" de Lucian Blaga, mai pe lung. Rapid!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de didi12345678983
13

Răspuns:

Capitolul 1-Blaga a vorbit prima data la vârsta de patru ani. Cu ceva timp in urma, Letiția fata mai mică murise întru-un accident.

Capitolul 2 – Se descrie casa unde se povestește despre ceasul vechi din salon. Şi se termină cu descrierea tatălui care era pasionat de literatura.

Capitolul 3 – Primii prieteni erau fete, dar adevăraţii prietenii erau Vasile, Roman şi Tudorel. Împreună cu ei ducea gâştele, dar într-o zi le-a pierdut si le-a recuperat tatăl său plătind o sumă de bani.Un câine turbat l-a muşcat pe prietenul său, care a mers in Ungaria pentru tratament.

Capitolul 4 –Tatăl său a cerut adunarea pământurilor dar sătenii nemulţumiţi, ajunși la disperare au luat masuri drastice.

Capitolul 5 –Blaga era superstiţios în copilărie, crezând în basmele mamei si chiar într-o zi a avut impresia că este urmărit de cer.

Capitolul 6 –Părinţi l-au îndemnat sa meargă la şcoala la cinci ani dar refuză aşa că începe la vârsta de şase ani. În aceea iarnă explodase soba prin aceasta faptă dovedindu-se încă o dată că mama sa este o femeie puternică.

Capitolul 7 –De Sfântul Ilie în fiecare an se juca o piesă de teatru pe scena improvizată la care participa şi el împreună cu prietenii săi.

Capitolul 8 –Toţi se gândeau cum era să fie morţi deoarece în fiecare vară când un copil se ducea la moară murea. În aceea vară moara a luat viaţa unui biete fetiţe conştiincioase.

Capitolul 9 – La 1 septembrie era la Sebeş, înscris la o şcoală unde elevii sunt aşezaţi în bănci pe baza răspunsurilor la oră. Blaga a ajuns în prima bancă, unde ramane un an întreg. Mergea în fiecare sâmbătă în sat pentru a-şi vizita familia deşi era interzis.

Capitolul 10 – Devine din ce în ce mai credincios, deşi mama sa era preoteasă, se ducea la biserică numai de Pasti sau de Craciun .

Capitolul 11- Intr-o zi cind s-a dus la scoala era sarbatoare se implineau 100 de ani de la moartea lui Schiller , in acesta zi elevii primesc gratuit carti .

Capitolul 12- In vacanta de vara merge la munte impreuna cu familia unde isi face multi prieteni noi .

Capitolul 13- In anul 1904 incepe o seceta , primind in ajutor porumb din America reprezentind un semn al sperantei deosebita pentru Blaga .

Capitolul 14- Tatal si Liviu discuta despre tema unui ziar '' Semanatorul '' .Unul dintre profesori prezinta o simpatie deosebita fata de Blaga.

Capitolul 15- In 1906 el si fratele sau Liciniu a fost inscrisi la liceul din Brasov . Blaga ne prezinta si anumite persoane de care se in Brasov amintindu-l pe Rupi.

Explicație:


aimCumaniok: mmda, dar pe lung nu poti?
didi12345678983: pe lung nu prea ai ce sa folosesti.poti sa dezvolti foarte mult ideiile
aimCumaniok: sigur multumesc, am gasit si eu asta pe internet si vroiam ceva mai pe lung
debydebora21: mulțumesc
Alte întrebări interesante