Limba română, întrebare adresată de stefanbercualex2008, 8 ani în urmă

am nevoie de un eseu de o pagina in care sa scriu cu cunostintele mele de clasa a 7a ce as putea face daca m as intoarce cu 1000 de ani in urma ​


stefanbercualex2008: dacă nu am fost explicit as vrea sa scrieți ce ați putea schimba

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
2

Răspuns:

În jurul anului 1000 lumea era cu mult diferită față de lumea așa cum o știm noi astăzi. Civilizații mai dezvoltate din punct de vedere tehnologic se găseau în Asia Mică, în jurul Mediteranei, în Asia îndepărtată (China), în America Centrală și de Sud. În Europa în schimb, la nord de Mediterana, societatea era mai degrabă agrară. De exemplu, primele castele de piatră apar în Europa abia după anul 1000. Tehnologia era aproape primitivă.

Prin urmare, dacă m-aș putea întoarce în timp cu 1000 de ani, ar trebui în primul rând să aleg foarte bine unde m-aș întoarce. A ajunge de exemplu pe teritoriul României de astăzi nu cred că ar avea vreun sens, deoarece nu aș avea nici o șansă să schimb ceva nici în istoria României, nici în istoria lumii. aici populația era răzleață și pașnică, agrară, fără deosebite cunoștințe tehnice, fără putere militară, fără putere comercială.

O variantă bună ar fi să ajung de exemplu în lumea arabă, care se afla la acel moment în vârful ei de dezvoltare științifică. I-aș putea convinge să traverseze Atlanticul și așa aș devansa descoperirea Americii cu aproape 500 de ani. Cu siguranță istoria lumii ar fi radical schimbată.

Dar cel mai bine cred că ar fi dacă aș ajunge în China medievală. Civilizația chineză era mai pașnică decât civilizația arabă. Dacă aș convinge conducătorii dinastiei de atunci (dinastia Song) de utilitatea unei călătorii pe mare spre vest, pentru a traversa Oceanul Indian, a ocoli Africa și a descoperi și coloniza America, sunt convins că istoria ultimilor 1000 de ani ar fi cunoscut mult mai puține războaie și o dezvoltarea culturală și tehnologică mai accelerată, dar și mai pașnică.


kzksoejheujsksn: bunaaa
kzksoejheujsksn: ma poți ajuta la romana
kzksoejheujsksn: te rog frumos
Alte întrebări interesante