Biologie, întrebare adresată de flo97, 8 ani în urmă

Am nevoie de un proiect la optional biologie despre tutun, și proiectul să conțină: Istoricul tutunului,clasificarea și dependența, e urgen am nevoie pentru mâine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teodoranaum4
2

Răspuns:

Tutunul (plantă)

  • Tutunul sau tabacul este o plantă din genul Nicotiana, familia Solanaceae. În lume există peste 70 de specii de plante de tutun, cea principală din punct de vedere comercial fiind Nicotiana tabacum.

  • Frunzele uscate de tutun sunt fumate în țigarete, trabucuri și pipe.

  • Folosirea tutunului este un factor de risc pentru multe boli, în special cele ce afectează inima, ficatul și plămânii, și poate cauza apariția cancerului.

Istorie a tutunului

  • Tutunul a fost descoperit pentru prima dată de nativii americani din Mesoamerica din America de Sud ; mai târziu va fi introdus datorită spaniolilor și în restul lumii.
  • 1843 este anul din celebra eră a industrializării în care are loc și fabricarea primelor țigări.

Dependența de tutun

  • Dependenta nu este numai dependenta fizica de nicotina, ci si cea psihica si sociala, fumatul fiind considerat o metoda de a face fata stresului, plictiselii, anxietatii sau furiei, ori o metoda de a te integra in societate.
  • Dependenta de nicotina este una din cele mai dificil de indepartat tipuri de dependenta

la clasificare nu găsesc ,îmi pare rău , sper că te am ajutat măcar cu atât . Succes în continuare!

Răspuns de anagabicatu252720
0

Explicație:

Tutunul (tabacul) este o plantă din genul Nicotiana, familia Solanaceae. În lume există peste 70 de specii de tutun, cea principală (din punct de vedere comercial) fiind Nicotiana tabacum.

În urma uscării, frunzele aparținând acestei plante sunt mărunțite și fumate în tigarete, pipe, tigari de foi și trabucuri.

Conform adnotărilor istorice realizate în jurul acestei spețe, tutunul a fost utilizat inițial în practicile religioase ale triburilor mayașe, iar cuvântul “tutun” provine de dialectul indigenilor care au populat cândva teritoriul de astăzi al insulei Tobago, din arhipelagul Antilelor.

Însă istoria, așa cum este această spusă până în zilele noastre, atribuie descoperirea tutunului unuia dintre cei mai mari navigatori din toate timpurile: Cristofor Columb, cel care a descoperit America în 1492. Navigatorul a intrat în contact cu tutunul pentru prima dată pe teritoriul de astăzi al Cubei.

Primele însemnări ale lui Columb despre tutun prezintă evenimentele pe care acesta le-a trăit odată cu debarcarea sa în insula Guanahani (San Salvador), navigatorul și echipajul său fiind întâmpinat care fumau în pipe de bambus un preparat ce s-a dovedit a fi obținut din frunze de tutun.

De altfel, alți navigatori pe care viața i-a purtat peste Ocean către Lumea Noua, au lăsat urmașilor scrieri privind utilizarea tutunului de către șamani, preoți și vindecători, dar și de către războinicii aparținând triburilor indiene, care obișnuiau să își otrăvească săgețile cu suc de tutun.

După finalizarea expediției istorice către tărâmurile Lumii Noi, navigatorii spanioli ai lui Cristofor Columb, conduși de legendarul căpitan Francesco Romano Pace, revin în Europa. Cu această ocazie, aceștia îi oferă lui Jean Nicot, ambasadorul francez în Portugalia, un mănunchi de frunze de tutun arse, rememorând astfel obiceiuri ospitaliere ale băștinașilor de peste Ocean.

Mulți dintre cei care au luat parte la această expediție căpătaseră între timp obiceiul fumatului de tutun. Celebru este cazul lui Diego Rodriguez, ofițer sub comanda căpitanului Pace, reclamat de soție pentru că “înghite foc și scoate fum pe nas”. Drept urmare a comportamentului său considerat “eretic” la acea vreme, Rodriguez a fost condamnat la 10 ani de muncă silnică.

Jean Nicot este cel care a introdus tutunul la curtea regală din Paris, în anul 1585, ca un așa-zis remediu pentru: tratarea rănilor, formelor de cancer, astmului, migrenelor, distrugerea păduchilor, tratarea mușcăturilor de șarpe, iar lista poate continua.

Datorită aportului lui Jean Nicot la popularizarea acestei tutunului, planta a fost denumită ani mai târziu “Nicotiana”. De aici și până la popularizarea acestei plante pe întreg cuprinsul Europei nu a mai fost decât un simplu pas, început de nobilime și continuat apoi de oamenii de rând.

Alte întrebări interesante