Biologie, întrebare adresată de denisvalentinmo, 8 ani în urmă

Am nevoie de un referat despe Pastrav (nu indigo sau altul), bine scris si fara greseli.
DAU COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LadyExtrem
2
PĂSTRĂVUL

Păstrăvul este o specie de pește care trăiește în special în apele de munte, ape cu temperatură relativ scăzută și în timpul verii, dar poate fi găsit și în zonele mai joase, submontane și de deal, cu condiția ca apele să fie puternic oxigenate.Corpul, cu o forma de fus turtit lateral, este putin mai lat, iar solzii ceva mai mari decat cei ai pastravului indigen. Musculatura este la fel de dezvoltata, lucru vital pentru a se misca in voie in apele repezi de munte. Dintii, puternici.Pe corp se disting mai multe pete mici netivite cu alb. De la opercule si pana la caudala, pe ambele parti laterale se intinde cate o dunga roscata-sidefie.
Înmulțirea pastravului se face toamna sau primavara.De pinde de ce fel de pastrav este.De exemplu:Inmultirea pastravului curcubeu prezinta o caracteristica, si anume aceea ca se reproduce primavara, spre deosebire de pastravul indigen, care se reproduce toamna.
Hrana este foarte variata(larve,insecte,mici crustacee,moluste,racusori,salamandre).
Așadar,pastravul este un reprezentant larg raspandit al salmonidelor, prezent in apele noastre ca urmare a popularii pe cale artificiala ori prin evadare din helesteie, pe calea apelor de alimentare a acestora sau odata cu apele de scurgere din bazine.
Sper că te-am ajutat!!:))

Alte întrebări interesante