Biologie, întrebare adresată de fratianu, 8 ani în urmă

am nevoie de un referat despre lupta pentru existență va roggggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de glam
2

Lupta pentru existenta

Lupta pentru existenta, citata in engleza ca “Struggle for existence” face referie la teoria lui Darwin. Aceste cuvinte au sensul de batalie intre specii pentru viata sau moarte, avand doar un castigator.Deasemenea, include relatia pradator-victima.Succesul in aceasta lupta nu inseamna doar supravietuirea, ci si reproducerea, cauza a suprapopulatiei.

Lupta pentru existenta are trei forme, prima forma fiind lupta intraspecifica (cu rol foarte imporant in evolutie) care se desfasoara intre doi indivizii de aceasi specie, a doua fiind lupta interspecifica cu un factor limitativ in raspandirea speciilor si a treia, lupta cu conditiile de mediu.

Diferenta intre lupta intraspecifica si interspecifica pentru existenta: Lupta intraspecifica este cea mai violenta deoarece speciile au nevoi de aceleasi resurse care pot fi si foarte limitate (hrana, adapost, etc.) Ex. Doi caini flamanzi se bat pe o bucata de carne. Lupta interspecifica se desfasoara intre diferte specii. Actioneaza deasemenea violent daca speciile apartin aceluiasi gen.

Lupta cu conditiile de mediu reprezinta delimitarea numarului de vietuitoare dintr-o specie.

De ce exista aceasta competitie? Darwin ne-a dat un raspuns clar; majoritatea speciilor produc atatia urmasi incat, fara o competitie, ar acoperi intr-un timp scurt pamantul.

Razboiul in natura nu este neintrerupt, caci nu se simte teama, moartea fiind rapida si ca exemplarele viguroase si sanatoase supravietuiesc si se inmultesc.


fratianu: mulțumesc!
glam: Cu placere! Poti da coronita te rog? M ar ajuta :))
Alte întrebări interesante