Limba română, întrebare adresată de Powerpuff22, 9 ani în urmă

Am nevoie de urgenta rezumatul Fragmentului citat:
,, Azi dimineața pornisem melancolic spre scoala. Infrunzisera toți castanii si era senin,iar eu nu aveam nicio problema scrisă. Ma gândeam: ar trebui sa fug in Cișmigiu. Dar geanta m-ar fi umilit. Si apoi,mi-ar fi fost tot timpul tema sa nu fiu văzut de vreun profesor. Ma întristam aflând cat sunt,înca,de slab,de timid,de nehotărât. M-ar fi desfătat sa am voința furtunoasa si sa fug,sa lucrez in porturi, sa dorm in bărci,sa cutreier tari. Dar eu ma mulțumeam sa visez o izbânda târzie si sa sfârșesc caietele Jurnalului. Pășeam îngândurat către scoala. Dinu m-a ajuns din urma si m-a strigat: Doctore! Aceasta,pentru ca sunt miop si citesc cărți cu coperte cenușii. El era fericit; il ascultase Vanciu si rupsese un ,,suficient". Pe astăzi aveam patru probleme:
-... Grele si încurcate.
Atunci am schimbat vorba. I-am spus ca romanul meu va avea patru sute de pagini si ca va fi primul dintr-o serie ce se va numi Dacia Felix. Eu stiu ca n-am sa scriu niciodată aceasta serie. Pentru ca trebuia,totuși,sa uit problemele grele, i-am mărturisit ca cel de-al doilea volum se va petrece intr-un salon de coiffeur. Dinu a ras."
Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
In acest fragment , este povestita viata unui copil care pornise melancolic spre scoala.Era o zi senina, infrunzisera castanii.Acesta se gandeste sa fuga in Cismigiu.Insa ii era teama sa nu.l vada profesorii.Se simtira intristat, slab ,timid si nehotarat. Avea o vointa furtunoasa sa fuga ,vroia sa lucreze in porturi, sa doarma in barci, sa cutreiere tari.
El se multumise sa viseze o izbanda si sa sfarseasca caietele jurnalului sau, insa pasea ingandurat spre scoala.Prietenul sau ,Dinu,il strigasera din spate ,spuse ca este miop si citeste carti cu coperte cenusii si ca este fericit.In acel moment a schimbat vorba si i.a spus ca romanul lui va avea patru sute de pagini , va fi primul dintr.o serie ce se va numi,,Dacia Felix" .Stia ca nu o sa mai scrie vreodata acea serie. Spunea ca trebuie sa uite problemele grele si marturisise ca cel de.al doilea volum se va petrece intr.un salon de coiffeur, auzind aceste cuvinte Dinu rasese.
Sper sa te ajute :))

Powerpuff22: Merci
Utilizator anonim: cu placere
Alte întrebări interesante