Limba română, întrebare adresată de cojocaruandreea6, 9 ani în urmă

Am nevoie rapid de o descriere a verii dar sa fie mare compunerea . Sa aiba expresii frumoase si sa introduce-ti figuri de stil. Dau 84 de puncte si aleg cel mai inteligent raspuns. Va rog foarte frumos sa ma ajutati!!! Imi trebuie maine la scoala!!
MULTUMIRI ANTICIPATE!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ValyRemus
607
    Zorii zilei se ivesc voiosi. De dupa deal, soarele a inceput sfios sa se ridice. Chipul lui palid lumineaza tot orizontul, inca e somnoros si lenes. Casca, se freaca la ochi si se intinde pe cerul albastru.

    Deodata, Soarele isi ridica fruntea de aur spre inaltul cerului. Din ochii lui tasnesc raze stralucitoare si calde care mangaie toata natura. Florile, gingase, isi ridica suav capsoarele spre fata maritului astru. 

    In livada pazita de dare de umbre zboara un alai de fluturi, ce-si tremura delicat in aer matasea aripilor. Cerul este ca un ocean albastru, nesfarsit, pe care vaslesc molatec pasari ce dispar apoi, in raze de lumina stralucitoare.
    
    Magia naturii ma invaluie si ma indeamna la visare... Ma vad deodata zburand peste cranguri si peste poieni, peste ape si peste dealuri, agatandu-ma de piscuri ascutite de munte. de acolo, de sus, totul pare un urias labirint din care razbat sunete, miresme si culori.
  
   Deodata, inserarea isi arunca valul fin peste campia infierbantata de arsita zilei. Umbrele copacilor se lungesc din ce in ce mai mult, ca niste crestete de uriasi. Linistea coboara incet din inaltimile albastre, dand tihna pamantului care doarme si viseaza nemurirea.




PutereDinu: Daca l-ai raportat doar pentru ca lipsesc figurile de stil, atunci tu nu stii ce-i aia !
cojocaruandreea6: cine l-a raportat ca abuz?
ValyRemus: Lauramaria10
Răspuns de PutereDinu
228
                              Vara
Vara este anotimpul preferat al majoritatii copiilor. Este un anotimp prietenos cu soarele, deoarece doar vara ne bucuram de un asemenea "cuptor" plin cu odihna calduroasa. Vara si-a intemnitat dusmanul sau, adica iarna, inspaimantand sii vecinii sai, toamna si primavara. Astfel, vara fiecare persoana se distreaza cum vrea, cand vrea, si in ce vrea. Atentionez acest lucru, deoarece cred ca vara este sezonul in care ne simtim cel mai liber. Aici am avut in vedere de imbracamintea subtire. Spre deoosebire de celelalte anotimpuri, vara ne simtim ca in cosmos. 
  Vara mireasma florilor imprastie rapid aerul improspatat cu dulceata. Cantecele pasarilor adie lin linistea padurilor. Totul este curat.
  Multi copii iubesc vara pe motiv de vacanta. Este singurul moment in care se isi pot reimprospata creierul si gandurile. Majoritatea lor isi sarbatoresc zilele de nastere in acest anotimp-rai.
   Iubesc vara, deaceea le-as sugera tuturor copiilor sa se bucure de ea cand va veni, caci este o patrime dintr-un an, si apoi, ea nu se intoarce la vointa noastra.

cojocaruandreea6: nu este frumoasa
cojocaruandreea6: nu ai introdus expresii frumoase
PutereDinu: Nu-ti place nu te uita
PutereDinu: Acest site este facut pentru a ajuta pe altii, dar tu daca refuzi un ajutor, inseamna ca nu esti educata.
cojocaruandreea6: Idea era sa sa ii ajuti cu ce iti cer
cojocaruandreea6: nu ei sa iti ceara sa introduci expresii frumoase si tu sa nu introduci
PutereDinu: Da, dar datoria ta este sa accepti orice raspuns
cojocaruandreea6: nu mai raspunz daca nu esti in stare
cojocaruandreea6: scuze raspunzi
cojocaruandreea6: Ori raspunzi la ce-ti cere omul ori nu mai raspunzi
Alte întrebări interesante