Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Am nevoie urgent de un epitet,o repetitie si o comparatie existente in textul de mai joc

ACESTA ESTE TEXTUL

Se facu din nou intuneric.Mica raza de lumina strălucitoare tasni din ecranul lui Cosmos direct in mijlocul camerei, pluti o secunda si începu apoi sa deseneze o forma. Doar ca de data asta nu facu o fereastra, ci altceva. Raza trase o linie de la podea in sus, o lua spre stanga, se misca paralel cu podeaua si coborî iarasi sper ea.
-O,uite! Spuse George, intelegand ce era . Cosmos a desenat o usa.
-Nu am desenat-o doar, pufni Cosmos. Sunt mai inteligent decat crezi. Am facut o usa-e un portal, mai exact. Duce la... -Sst, Cosmos! Spuse Annie... lasă-l pe George sa o deschidă singur... Baiatul îşi puse bocancii mari de astronaut, apoi manusile, facu un pas inainte si impinse timid usa. Aceasta se deschide larg, spre un gol nesfârşit presărat cu sute si sute de luminite, care se dovediseră a fi stele.
-Uau! spuse el... Unde de fapt? Unde ajungea oare daca depăşea pragul usii? Unde? Ce? Cum?...bolborosi uluit.
Cand depasi pragul portalului, George se trezi plutind-nici nu se ridica,nici nu cobora, ci pur si simplu plutea prin întunericul imens si foarte intens din spaţiul cosmic... Cand deschidea ochii,vazu ca o planeta masiva se ridica in fata lor pe cerul intunecat. Ea avea o nuanta deschisa de galben si era inconjurata de inele. De departe inelele aratau ca niste panglici catifelate. Unele dintre ele aveau aceeasi nuanta galben-deschisa a planetei, altele mai intunecate.
-Acesta e Saturn, spune Annie...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sissica2003
2
epitet:întunericul imens
repetiție:sute și sute
comparație:inelele arătau ca niște panglici catifelate
(Sper că te-am ajutat)
Alte întrebări interesante