Limba română, întrebare adresată de andreiandrei98001, 8 ani în urmă

AM NEVOIE URGENT DE UN REZUMAT LA TEXTUL ACESTA:

Născut la Montreal în 1932, Hubert Reeves locuiește în Franța din 1966 unde conduce cercetările la Centrul Național de Cercetare Științifică Titular de doctorat în astrofizică nucleară, fost consilier științific al renumitului astrofizician NASA, autor a mai multor lucrări de specialitate, dedică un a treia parte din timpul său popularizarea științei Cred, spune el, că comunicarea cunoștințelor este cel puțin la fel de importantă ca dezvoltarea cunoștințelor. Iată un fragment dintr-un interviu pe care l-a acordat canalului Franța.

Cum ai devenit astrofizician?
La început, m-a interesat foarte mult ceea ce se numește „natura”. În copilărie, îmi plăcea foarte mult să studiez păsările, plantele și animalele. În cadrul familiei mele, a fost o valoare foarte importantă. Părinții noștri locuiau în Canada, lângă un lac mare, loc în care am fost introduși rapid în viața păsărilor, a plantelor, a stelelor... Destul de devreme, mi-am dat seama că îmi place și că merită să trăim. Și apoi, în același timp, am avut un gust foarte marcat pentru matematică. Așa că am ales ramura naturii cu cea mai mare matematică, care este fizica. Când am ajuns la universitate, m-am înscris la fizică la Montreal. Și am făcut o diplomă de licență în fizică, apoi un master în fizică atomică la Universitatea Mac Gill din Montreal.

Tradiția dintre toți cebeceenii era să meargă să-și facă studiile doctorale în marile univers.ități americane. Am fost primit într-una dintre ele: Universitatea Cornell. Acum, s-a întâmplat ca în această universitate să se găsească oamenii care, înainte de război, rezolvaseră problema originii stelelor (...).

Și așa am devenit un astrofizician, adică un fizician care este interesat de ceea ce se întâmplă în stele, în materie, care este interesat de aplicarea legilor fizicii în stele. (...)

În câteva cuvinte, una dintre cele mai mari bucurii ale tale în astrofizică?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de filipmari354gmailcom
0

Răspuns:

rezumatu il gasesti pe google

Alte întrebări interesante