Limba română, întrebare adresată de anamariajosefina, 8 ani în urmă

Am o nelamurire..
La evaluare , SB 2, ex 6, cel cu construirea frazei. Fraza trebuie doar construita, sau si subliniate predicatele/incercuit elementul de relatie? Nu se considera semn?


Alexandravert: Nu vei sublinia și nu vei încercui nimic. Astea sunt notații folosite la clasă pentru a economisi timpul, astfel încât să lucrați cât mai multe exerciții. Construiești fraza. Sub ea vei transcrie subordonata, indicând felul acesteia.
Alexandravert: Da, se consideră semne.
Alexandravert: De exemplu: El încearcă să scrie. Sub ea vei scrie: ,,El încearcă"=propoziție principală și ,,să scrie"=propoziție subordonată completivă directă
Alexandravert: Sau fără egal. Poți scrie: ,,El încearcă" este propoziția principală și ,,să scrie" este...
Alexandravert: La subiectul II.A., unde îți cere să transcrii subordonatele, transcrii întreaga propoziție. Adică, nu scrii doar o parte din ea, apoi lași cu ,,..." că e prea lungă.
anamariajosefina: Multumesc!!
Alexandravert: Cu plăcere

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ary20000tare
0

Răspuns:

  Salut, si eu am avut aceasta nelamurire dar am fost la profesorul meu si mi-a spus ca trebuie efectuata doar constructia fara sublinieri sau incercuiri pentru ca corectorul este un profesor de limba romana care stie  unde este predicatul si elementul de relatie.

 Bafta multa la examen!!!

 


anamariajosefina: Multumesc!
Răspuns de gabrielaiasminaa
0
Nu trebuie delimitata,sa subliniezi predicatele și sa încercuiești elementul de relatie,căci se considera semn.La clasa faci așa pentru a intelege mai bine propozițiile și cum sa le construiești.Profesoara mea de romana ne-a atenționat de nenumărate ori ca sublinierea,încercuirea etc. se considera semn și ca nu-ți va lua in considerare lucrarea.Mult succes!

anamariajosefina: Multumesc!
Alte întrebări interesante