Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

am pus 100 de pcte daca scrimacar 6-7 rinduri ti le dau continua eseul reflexiv te rog 
 

 
    Idee de inceput....
Ne intoarcem iar si iar la carte,fiindca numai invatand creierul nostru poate,deveni un laborator de informatii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ninna
2
Orice laborator are nevoie, însă, de substanțe, de aparatură, de documentație. Creierul nostru are nevoie de cunoștințele din cărți. Cărți bune, cărți de școală sau de literatură recomandate sau alese de noi din librărie sau din bibliotecă. Aceste depozite uriașe de cunoaștere, de înțelepciune, sunt sursa noastră cea mai bogată.
De ce nu Internetul ? Pentru că nu te lasă să reflectezi, să te gândești la ceea ce ai citit, la ceea ce ai aflat. Nu te lasă să faci legături cu ceea ce știai dinainte, nu îți dă timp să răspunzi la întrebările adunate în minte. Nu te lasă să îți notezi o idee pe un carnețel sau chiar pe marginea albă a cărții, dacă e a ta. Te fură, te împinge să butonezi, să deschizi altă pagină web, să cauți alt site.
Și iată, de mii de ani, ne întoarcem iar și iar la carte.

Ninna: Aștept punctele ! :D
Răspuns de ghilescu85
1
cel care descoperă universul cărtilor,devine pasionat de lectură,gîndeste altfel,isi expune parerile mai bine pentru ca literatura este un factor important in viata omului.Daca esti chiar tu persoana care a patruns in paradisul ei magic ar trebui sa consideri cartea o necesitate fara de care nu vei putea trai.Astfel o expresie des întîlnita este /setea de carte/.Ea ne conduce pe drumul spre viitorul ideal,pe calea visurilor tale.Ar trebui sa faci o alegere pentru ca fara carte ajungi pe strazi,cauti prin gunoaie cu speranta ca vei gasi ceva.De ce sa faci asta? De ce sa nu studiezi,ca sa ajungi cieva in lume,sa lasi o urma,o urma care te va ridica tot mai sus.Dar sigur ca nimeni nu iti baga cartea pe gura tu singur trebuie sa ai dorinta de carte..........Super cred ca team ajutat

Alte întrebări interesante