Biologie, întrebare adresată de aurageorge, 8 ani în urmă

Am revenit si aceasta Va rog dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dya2003
3
1 Hidra traieste in ape dulci.
2 Corpul are aspect de sac ce reprezinta la partea anterioara un orificiu buco anal inconjurat de tentacule iar partea posterioara este latita si are rol in fixare.
3 Peretele corpului este format din 2 straturi unul dispus exterior si altul dispus la interior separate printr o masa celulara ce contine neuroni . Stratul extern este alc din celule epideriale nervoase si urticane care secreta un lichid care paralizeaza prada. Stratul intern captuseste cavitatea digestiva si este format din celule cu flagel si care emit prelungiri si celule secretorii care secreta sucurile digestive .
4 Lumina si al 2 lea nush
5 Hidra de apa dulce se hraneste cu organisme pe care le captureaza cu ajutorul tentacule si prin orificiul buco anal ajung in cav digestiva unde sunt digerate partial sub actiunea sucurilor digestive secretate de celulele secretorii. Particulele solide snt preluate din cav digestiva de catre celulele cu flagel si introduse in sucurile digestive iar resturile nedigerate snt eliminate prin orificiul buco anal.
6. Celulei
7. Hidra de apa dulce produce celule cu rol in reproducere femeiesti si barbatesti care se contracta si astfel se form celula ou care cade pe fundul apei unde ea se dezvolta o noua hidra . In conditii favorabile hidra se inmulteste si prin regenerare.
8.Cum explici capacitatea hidrei de regenerare a hidrei?
Prin diviziuni repetate ale celulelor din peretele extern .
9. Da ex de alte celenterate!
Meduza, Coralul rosu, Actinia.
10. Enumera 5 caractere cume ale tururor celenteratelor!
Corpurile sunt un polip.
Se hranesc cu animale marine
Prada este paralizata
Prezinta tentacule
Cav digestiva are forma de sac.

Sper ca te am ajutat!
Alte întrebări interesante