Limba română, întrebare adresată de ciuchilanalexapcmsg6, 8 ani în urmă

Am scris un referat despre stilul bizantin si imi rebuie o fraza de incheiere. Un fel de "in concluzie" sau asa ceva.

Refertul:

Stilul Bizantin


Arhitectura bizantină este stilul arhitectonic dezvoltat în cadrul Imperiului Bizantin. Imperiul Bizantin a avut o existență de mai bine de un mileniu influențând în mod dramatic dezvoltarea arhitecturii din Europa și din Oirentul Apropiat, devenind precursorul principal al arhitecturii renascentiste și al celei otomane.

Arta bizantină este o formă de artă religioasă stilizată, remarcabilă prin naturalismul ei şi prin respingerea a ceea ce era obişnuit, comun, în favoarea a ceea ce era extraordinar. Prin comparaţie cu realismul din arta romană, perpetuat în lucrările creştinismului timpuriu, acum apare un stil simbolic mai plat, mai abstract, care scoate în evidenţă calităţile spirituale. Detaliul estetic complex este precumpănitor: în arhitectură, pereţii exteriori erau astfel clădiţi încât să pară asemeni unor draperii fine acoperite de o cupolă, ca simbol al perfecţiunii, în timp ce pereţii interiori erau din belşug ornamentaţi cu marmură şi aur. Estetica artei bizantine ilustrează o cultură bazată pe legile eterne ale universului creştin, acordând în acelaşi timp o mare atenţie detaliului şi ornamentelor.
Cele mai multe biserici nu mai erau construite ca în Roma veche din piatră tăiată şi cioplită, ci din bucăţi de piatră amestecate cu cărămidă, datorită efectelor pitoreşti pe care aceasta le poate produce prin culoare, granulaţie şi amplasament. Mai ales în Orient, această artă vine să satisfacă gustul pentru tot ce este strălucitor şi pestriţ, pentru combinaţii de tonuri, nuanţe şi linii care dau formă motivelor decorative. Uneori printre bucăţile de piatră se amestecau fragmente de sidef, bronz, argint şi chiar aur. Alteori, la exterior, zidurile erau îmbrăcate în plăci de marmură, care reflectau lumina într-un mod deosebit.


andraraluca246: poti da o poza cu referatul sa imi fac o idee de final, te rog frumos
ciuchilanalexapcmsg6: Am pus referatul in intrebare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andraraluca246
3

Răspuns:

        In concluzie stilul bizantin a influentat dezvoltarea a celorlalte stiluri .Acest fiind bazat pe constrctia de biserici.Bisericiile fiind Construite de meşteri ţărani, care-şi transmit meşteşugul din tata în fiu, cu procedee tehnice

păstrate dintr-o adâncă vechime, bisericile de lemn reprezintă monumente ale artei noastre pur

populare şi totodată documente ale celei mai vechi arte constructive la români. Putându-se   demonta şi monta relativ uşor, unele din ele au fost transportate din locul lor de baştină (sub  Patriarhul- Justinian la Techirghiol, Dragoslavele şi la Sueşti Cermegeşti), iar alte trei au fost  aduse la Muzeul-Satului din Bucureşti, ca exemplare ale artei arhitectonice populare (una din

Dragomireşti Maramureş (1727), una din Răpciuni-Moldova (1773), şi alta din Turea, judeţul  Cluj, secolul XVIII). Acestea fiind cele mai cunoscute in Romania.

Explicație:

Nu sunt sigura ca se leaga de continutul referatului tay dar sper ca am ajutat!!!


ciuchilanalexapcmsg6: Wohoo da ai scris mult mai mult de cat trebuia! Ma refeream daca poti sa faci o fraza din 2-3 propozitii cum e incheierea intr-o compunere normala... Multumesc oricum!
andraraluca246: din vina istoriei ma ia valul! ca asta e clar istorie
ciuchilanalexapcmsg6: Daca tu spui ca e clar istorie, eu iti spun ca am de facut asta la desen :)))
andraraluca246: da, are logicadar e comic ca se leaga si de istorie
Alte întrebări interesante