Geografie, întrebare adresată de funtime1leslie, 8 ani în urmă

am un proiect la geografie si nu stiu ce sa scriu. tema: formatiuni vegetale din zonele calde (paduri ecuatoriale, paduri musonice, savana, vegetatia desertica etc)

REPET: vreau doar idei, nu sa mi faceti tot proiectul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Llenn
1

Răspuns:

Pădurile ecuatoriale se întâlnesc în regiunea ecuatorială, de o parte și de alta a Ecuatorului (în medie până la 5° latitudine nordică și sudică) precum bazinul fluviului Congo, câmpia Amazonului, Nordul Australiei, și insulele Filipine.

Acesteia îi sunt specifice: numărul mare de specii și genuri cu ritm rapid de creștere; distribuția etajată a componentelor(arbori foarte înalți ce ajung pana la 50 m, cu dispoziție discontinuă, sub care se află arbori cu înalțime de 25-30 m care au o dezvoltare largă, arbori sub 10 m înalțime și arbuști, iar la bază un strat de mușchi, graminee, ciuperci, un număr ridicat de liane, alge, mușchi, ferigi, orhidee).

--------- Paduri musonice ---------

Pădurile musonice reprezintă un tip de păduri foioase, ce se află în zonele de manifestare a musonilor, aflate în special pe țărmul nordic al Oceanului Indian: subcontinentul indian și peninsula Indochina.

Vegetația este reprezentată de arbori și arbuști mari, specifici și zonelor subecuatoriale, precum bambusul, santalul, mahonul, palmierul, abanosul, teckul. Pădurile musonice se deosebesc de cele ecuatoriale. In anotimpul secetos, cei mai multi dintre arbori iși pierd frunzele. De asemenea, pădurile musonice sunt mai puțin dese, fiind intrerupte de porțiuni de savană. Arborii au trunchiuri masive și scoarță aspră, iar, odată cu pierderea frunzelor, înfloresc.

Alte întrebări interesante