Limba română, întrebare adresată de vladdesteptu1234, 9 ani în urmă

analizati adjectivele din textele urmatoare indicand si functia lor sintactica : domnul Alexandru Ghenciu era un om inalt uscat si subtire ... Purta o frumoasa barba blonda inspicata cu fire de argint care i dadea o infatisare respectabila

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
17
inalt = adjectiv, se acorda in gen numar si caz cu substantivul pe care il determina "om" - genul neutru, numarul singular, cazul nominativ; are 2 terminatii si 4 forme de flexionare, functia sintactica de atribut adjectival

uscat = adjectiv, se acorda in gen numar si caz cu substantivul pe care il determina "om" - genul neutru, numarul singular, cazul nominativ; are 2 terminatii si 4 forme de flexionare, functia sintactica de atribut adjectival, provenit din participiul verbului "a usca" 

subtire = adjectiv propriu zis, simplu, se acorda in gen, numar si caz cu substantivul pe care il determina "om"genul neutru, numarul singular, cazul nominativ, 2 terminatii si 2 forme de flexionare, functia sintactica de atribut adjectival. 

frumoasa = adjectiv propriu zis, simplu, se acorda in gen, numar si caz cu substantivul pe care il determina "barba" genul feminin, numarul singular, cazul acuzativ, 2 terminatii si 4 forme de flexionare, functia sintactica de atribut adjectival. 

blonda = 
adjectiv propriu zis, simplu, se acorda in gen, numar si caz cu substantivul pe care il determina "barba" genul feminin, numarul singular, cazul acuzativ, 2 terminatii si 4 forme de flexionare, functia sintactica de atribut adjectival.

inspicata = 
adjectiv propriu-zis, simplu, se acorda in gen, numar si caz cu substantivul pe care il determina "barba" genul feminin, numarul singular, cazul acuzativ, 2 terminatii si 4 forme de flexionare, functia sintactica de atribut adjectival.

respectabila = 
adjectiv propriu zis, simplu, se acorda in gen, numar si caz cu substantivul pe care il determina "infatisare" genul feminin, numarul singular, cazul acuzativ, 2 terminatii si 4 forme de flexionare, functia sintactica de atribut adjectival.

rusuanna74: ai uitat sa analizezi cuvantul argint
Alte întrebări interesante