Studii sociale, întrebare adresată de AndreeaGr7151, 7 ani în urmă

Analizați modul în care școala contribuie la transmiterea experienței sociale. Dați exemple de activități prin care școala contribuie la realizarea acestei funcții​
tema pedagogie,am nevoie urgent pana mâine la 14:00.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreisuper
0

Scolile au o importanta rol in transmiterea experientei sociale, deoarece ele reprezinta o sursa de informatii si de modele de comportament pentru copiii si tinerii care le frecventeaza. Prin intermediul scolii, copiii invata despre normele, valorile si obiceiurile societatii in care traiesc, precum si despre istoria, cultura si institutiile acesteia.

Scolile contribuie la transmiterea experientei sociale prin diverse activitati, printre care se numara:

Predarea materiilor de studiu: prin intermediul materiilor de studiu, precum istorie, geografie, sociologie sau stiinte politice, scolile ofera informatii despre lumea in care traim si despre modul in care functioneaza societatea.

Organizarea de activitati extracurriculare: scolile pot organiza diverse activitati extracurriculare care permit copiilor sa invete despre lumea din jurul lor. De exemplu, se pot organiza excursii la muzee, la institutii publice sau la evenimente culturale.

Participarea la proiecte de voluntariat: prin intermediul proiectelor de voluntariat, copiii pot invata despre responsabilitatea sociala si despre modul in care pot contribui la binele comunitatii.

Promovarea respectului pentru diversitate: scolile pot contribui la transmiterea experientei sociale prin promovarea respectului pentru diversitate si prin crearea unui mediu in care toate persoanele sunt tratate cu egalitate.

Implicarea parintilor: scolile pot invita parintii sa participe la diverse activitati care au ca scop transmiterea experientei sociale, precum dezbateri, ateliere sau proiecte de cercetare.

Acestea sunt doar cateva exemple de activitati prin care scolile contribuie la transmiterea experientei sociale. Este important ca scolile sa promoveze o educatie care sa ajute copiii sa inteleaga lumea din jurul lor si sa devina cetateni responsabili si activi.

Alte întrebări interesante