Studii sociale, întrebare adresată de ellaholtti, 9 ani în urmă

Analizati situatile de mai jos si argumentati daca ele sunt drepte sau nu . in cazul in care ele sunt nedrepte, aratati cum si de ce sunt gresite si cum ar trebui sa se procedeze corect.

---- a. Un elev observa la colegul lui un stilou scump si ii propune un schimb. Colegul urmeaza sa primeasca de la el o caseta si un CD cu muzica de ultima ora. Colegul accepta schimbul .
------b. O fata aflata in vizita la prietena ei este invidioasa din cauza hainelor noi primite de aceasta de ziua ei.PRofitand de un moment de neatentie, ea ia un tricou si pleaca cu el, sperand ca prietena ei nu ii va observa lipsa,ceea ce se si intampla.
-------c. Proprietarul unei case se hotaraste sa o vanda si da un anunt la mica publicitate. Singurul cumparator care a acceptat pretul cerut ii propune proprietarului sa fie trecuta in contul de vanzare-cumparare o suma mai mica, pt ca impozitul fata de stat pt tranzactia respectiva sa fie mai mic decat cel legal. Vanzatorul accepta, dar dupa aceea cumparatorul nu ii plateste decat o suma inscrisa in contact

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de veryfly
3
Dupa parerea mea cazurile b si c,sunt nedrepte.In cazul b,fata a furat un obiect ce nu-i apartine,iar daca a facut o fapta rea,trebuie sa recunoasca asta si sa-i intoarca tricoul furat prietenei ei,care cu siguranta ii simte lipsa si il cauta prin toata casa.Ea ar trebui sa=i ceara scuze si sa-i explice cauza furtului,iar daca fata daca o va intelge situatia s-ar rezolva
Pe cind in cazul c,este vorba despre o smecherie,care treabuie tratata ca atare.Daca este vorba despre un afacerist care a mai mintit oamnei in trecut nu are rost sa-l ameninti,ca va fi indiferent .Vanzatorul  trebuie sa-i exlice ca el a intrat in favorurile cumparatorului si a fost un om cu demnitatte pina la urma,dar cum ramane cu demnitatea lui.Vanzatorul ar trebui sa accentueze faptul ca are o familie si ca copii trebuie crescuti,iar daca acesta din urma nu are nici o reactie.....pur si simplu trebuie sa-l convinga sa se puna el in situatia in care este si ca in viata ulciorul nu merge dese ori la fintina ,si ca daca nu se corecteaza acum,mai tirziu poate fi prea tirziu,poate nimeri in situatii mai grave si toate aceste sa se soldeze cu inchisoare.

ellaholtti: te rog spune-mi mai pe scurt c :))
Alte întrebări interesante