Limba română, întrebare adresată de Amedeamiranda2008a, 8 ani în urmă

Analizează adjectivele din textul de mai jos, după modelul dat.
Lara Croft este o eroină dintr-un joc virtual. Ea este o tânără aventurieră. Arheolog de profesie, are o minte iscoditoare. După un accident aviatic, rămâne singura supraviețuitoare. Ulterior, personajul a fost popularizat prin adaptări cinematografice.
„virtual“ – adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „joc“ (neutru, singular), în propoziție este atribut


Amedeamiranda2008a: va rog repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaP
35

ADJECTIVUL - este partea de vorbire flexibilă, care exprimă o însușire calitativă sau cantitativă a unui obiect, acordându-se cu substantivul sau cu un substitu al său (pronume sau numerale cu valoare substantivală).

Adjectivele din textul tău sunt:

  • aventurieră - adjectiv provenit din substantiv, variabil, se acord în gen și număr cu substantivul „tânără”, genul feminin, numărul singular, în
    propoziție este atribut.
  • iscoditoare - adjectiv propriu-zis, variabil se acordă în gen și număr, cu substantivul „minte”, genul feminin, numărul singular, în propoziție este atribut.
  • aviatic - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „accident”, genul feminin, numărul singular, în propoziție este atribut.
  • singura - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „supraviețuitoare”, genul feminin, numărul singular, în propoziție este atribut.

Mai multe informații despre adjectiv găsești aici:

https://brainly.ro/tema/1973406


alinapetroianu79: mss
alinapetroianu79: mulțumesc frumos ♡♡
turcanucarolina95: mulțumesc ❤️
Alte întrebări interesante