aplicind metoda gruparii termenilor descompuneti in factori ireductibili: X^4+X^3-X^2-X:::::::::::::::::::: X^3-5X^2+4X-20 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
matepentrutoti:
Editeaza intrebare. Scrie doar enuntul problemei.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
70
X^4+X^3-X^2-X=
=x³(x+1)-x(x+1)=
=(x+1)(x³-x)=
=(x+1)*x*(x²-1)=
=(x+1)*x*(x+1)(x-1)=
=x(x+1)²(x-1)
X^3-5X^2+4X-20=
=x²(x-5)+4(x-5)=
=(x-5)(x²+4)
=x³(x+1)-x(x+1)=
=(x+1)(x³-x)=
=(x+1)*x*(x²-1)=
=(x+1)*x*(x+1)(x-1)=
=x(x+1)²(x-1)
X^3-5X^2+4X-20=
=x²(x-5)+4(x-5)=
=(x-5)(x²+4)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă