Istorie, întrebare adresată de cslobodzean19, 7 ani în urmă

Arată contribuţia populațiilor care s-au aşezat în Italia la organi- zarea socială a cetăţii. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ItsRaymondo
0

Răspuns:

Sper ca te-am ajutat! <3

Explicație:

Italia a fost locul de întâlnire și de îmbinare a diferitelor culturi și civilizații, și de-a lungul istoriei sale au fost multe populații care s-au așezat în această regiune și care și-au lăsat amprenta asupra organizației sociale a cetății.

Printre cele mai importante populații care au contribuit la organizarea socială a cetății se numără:

  1. Etruscii - o civilizație antica care a trăit în centrul și nordul Italiei, înainte de cucerirea romană. Etruscii au adus multe contribuții la artă, arhitectură și tehnologie, iar multe dintre obiceiurile lor au fost adoptate și de către romani.
  2. Romanii - cea mai cunoscută populație care a trăit în Italia, și care a reușit să creeze unul dintre cele mai puternice imperii din istorie. Romanii au introdus multe concepte legate de guvernare, drept și justiție, care sunt încă folosite și astăzi.
  3. Bizantinii - o altă civilizație importantă care a influențat organizarea socială a Italiei. Bizantinii au introdus multe inovații în arhitectură, artă și religie, și au avut o mare influență asupra culturii Italiei.
  4. Normanzii - un popor viking care a invadat Italia în secolul al XI-lea și a fondat Regatul Siciliei. Normanzii au fost cunoscuți pentru toleranța lor religioasă și au adus multe schimbări în domeniul guvernării și al arhitecturii.
  5. Spaniolii - în secolul al XVI-lea, Spania a cucerit Italia și a avut o mare influență asupra culturii, artei și arhitecturii din această regiune. În plus, spaniolii au introdus multe inovații în domeniul agriculturii și al industriei.

alexandru9088: prea mult de scris
Alte întrebări interesante