Istorie, întrebare adresată de olga1988zaim, 8 ani în urmă

Arata shimbarile intervenite în Țara Moldovei în perioada de la 1345 până la formarea statului cu capitala la Baia. vă rooog dau coroana!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andrei101063637
1

În perioada de la 1345 până la formarea statului cu capitala la Baia, Moldova a trecut prin mai multe schimbări importante. Unele dintre aceste schimbări au inclus:

Formarea statului Moldovei: În anul 1345, Bogdan I a devenit domnitor al Moldovei și a întemeiat statul Moldovei.

Expansiunea teritorială: În perioada de la formarea sa, statul Moldovei a cunoscut o expansiune rapidă teritorială, ajungând la apogeul puterii sale în secolul al XV-lea.

Relații cu statele vecine: În perioada de la formarea sa, Moldova a avut relații complexe cu statele vecine, inclusiv cu Polonia și Țara Românească.

Războaie: Moldova a fost implicată în mai multe războaie în perioada de la formarea sa, inclusiv în războaiele cu Țara Românească și cu Imperiul Otoman.

Formarea statului cu capitala la Baia: În anul 1538, statul Moldovei a fost unificat cu Țara Românească sub domnia lui Petru Rareș, iar capitala a fost mutată la Baia. Acest lucru a marcat formarea statului cu capitala la Baia, care a devenit cunoscut sub numele de Țara Moldovei.

Spor!


olga1988zaim: ms
Răspuns de codreanueliza667
1

Răspuns:

Era condusă de români, deși acestea erau vasalii regelui Ungariei .

sper să te ajute .


mc4950631: mm
olga1988zaim: ms
olga1988zaim: ok
Alte întrebări interesante