Aratati ca (3x+1) ( 2x-3) = 6x la puterea a 2-a - 7x -3
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Pai inmultim parantezele intre ele deci => 3x inmultit cu 2x +1 inmultit cu 2x + 1 inmultit cu -3 si iti va da rezultatul precizat mai sus.
Stefan0123:
mersiiii <3
Răspuns de
1
(3x+1)(2x-3)=6x^2 - 7x - 3 (inmultim parantezele sa scapam de ele)
3x*2x-3*3x+1*2x-3*1 = 6x^2 - 9x + 2x - 3 = 6x^2 - 7x- 3 (ceea ce trebuia demonstrat). (^ - inseamna la putere)
3x*2x-3*3x+1*2x-3*1 = 6x^2 - 9x + 2x - 3 = 6x^2 - 7x- 3 (ceea ce trebuia demonstrat). (^ - inseamna la putere)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă