Limba română, întrebare adresată de xGandalfx, 8 ani în urmă

Aratati ca Alexandru Lapusneanu e o opera epica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alee213
140
În opinia mea, opera literara "Alexandru Lapusneanu" de Costache Negruzzi este o nuvela, specie a genului epic în proza, de dimensiuni medii, cuprinse între schita si roman in care relativ putine personaje sunt antrenate in derularea unor evenimente, ce prezinta un singur fir narativ, un conflict centrat pe intriga, într-un timp si spatiu reduse, accentul cazând asupra complexitatii personajului principal.
În primul rând, personajele relativ putine: (enumeri personajele) sunt antrenate in derularea unor evenimente într-un spatiu limitat (scrii unde se petrece) si într-o perioada de timp relativ scurta( aproximativ cat timp tine) .
În plus, accentul cade asupra complexitatii personajului principal (care este personajul princip) si nu asupra actiunii, fiindca acesta este prezentat in evolutie, in stransa legatura cu celelalte personaje (aici scrii un scurt rezumat al operei).
În al doilea rând, textul prezinta un singur conflict, (...) .
În concluzie, trasaturile mai sus prezentate justifica incadrarea textului suport in specia nuvelei/ sau in genul liric. Sper ca te-am ajutat. Scz ca nu am dat eu exemplele si etc dar, nu am citit inca acest text
Alte întrebări interesante